Advertentie

Google Street View nu ook beschikbaar in België

Google Street View nu ook beschikbaar in België

We hebben er even op moeten wachten, maar sinds 22 november 2011 is Google Street View live voor België. Dit betekent dat je vanaf nu integrale afbeeldingen van de straten van een van Benelux’ mooiste landen kunt bekijken via de website of de applicaties Google Maps en Google Earth.

Google Street View (vaak geschreven als ‘Streetview’) is een gebruiksvriendelijke functie binnen de geografische apps van Google. Met een oranje mannetje (linksboven aan een willekeurige kaart, tussen het draaiwiel en de zoom-pijltjes) transformeer je een plattegrond namelijk zonder moeite naar een levensechte panorama-voorstelling.

Street View in Nederland & België

Waar we in Nederland al enkele jaren kunnen rondneuzen met behulp van Google Street View, heeft België wat langer moeten wachten. Hoewel de mensen van Google al jaren geleden op pad gingen om de Vlaamse en Waalse straten vast te leggen, zorgden zaken omtrent privacywetten voor enige vertraging. Nu alle horden eindelijk genomen zijn, heeft iedere bezitter van een computer of smartphone de mogelijkheid zijn huis op te zoeken in ‘s wereld meest gedetailleerde online landkaart.

Zoals Google trots aankondigt in een bericht op het eigen ‘Lat Long Blog’ (‘Street View comes to beautiful Belgium‘), bekijk je zonder problemen de Grote Markt, het Europees Parlement en het Waterloo-monument in Brussel. Vrees echter niet als je in Wezembeek-Oppem, Retie of Zwevegem woont: vrijwel alle plekken in ‘t land zijn vertegenwoordigd. Zelfs pretparken waren niet veilig voor de camera’s van Google, want daar zetten ze speciale fietsen met zware camera’s in. Zo zie je in een YouTube-filmpje hoe een Google-meneer de uithoeken van Plopsaland De Panne registreert.

Maar hoe gebruik je Street View dan?

Zoals je in onze recensies van Google Earth en Google Maps leest, is Street View een functie binnen deze applicaties. Je hoeft Streetview dus niet te downloaden als apart programma (sterker nog, dit is niet mogelijk). Via de hulppagina’s van Google Maps vind je duidelijke uitleg over het gebruik van Street View. Zo zie je hoe je het mannetje (beter bekend als ‘Pegman’) de map insleept en hoe je de navigatieknoppen gebruikt.

Heb je een iPhone of Android-smartphone, dan maak je óók gebruik van het streetview-mannetje. Dat is wel zo handig als je (letterlijk) op straat wilt checken of je aan het juiste adres bent. Via deze link neem je een kijkje bij de gratis Google Maps apps op Softonic.

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie