Advertentie

Artikel

GTA 5: 10 tips voor een succesvolle heist

Arthur van Vliet

Gepubliceerd

GTA 5 zit vol met spectaculaire bankovervallen (heists) die de nodige voorbereiding en nauwkeurige uitvoering vereisen om te overleven. Volg deze 10 tips en je doorloopt succesvol de missies van GTA 5.

1. Gebruik de aanpak die past bij je speelstijl

GTA V mission

GTA 5: 10 tips voor een succesvolle heist

Vaak kun je kiezen tussen een ‘luide’ en ‘stille’ aanpak. Raad eens welke je hierboven ziet…

In GTA 5 kies je zelf de aanpak vooraf aan een missie. Vaak krijg je daarbij twee keuzes: luid met een hoop geknal en geknok, of stil met de nodige finesse en stealth. Kies de aanpak die het beste bij jou past, om niet voor verrassingen te komen te staan. Houd je van Call of Duty dan ga je voor luid, fans van Thief kiezen de stille aanpak.

2. Besteed aandacht aan je team

In GTA 5 neem je tijdens de heists ook teamgenoten mee, die de drie protagonisten van het spel bijstaan in hun criminele avonturen. Hoe meer ervaring deze handlangers hebben, hoe meer je ze moet betalen. Wees echter niet te krenterig, want een duurder hulpje kan het verschil betekenen tussen succes en falen.

3. Trainen!

Franklin, Trevor en Michael hebben allemaal hun vaardigheden, die je ontwikkelt door de straten van Los Santos onveilig te maken, te sporten, vlieglessen te nemen, de schietbaan op te gaan. Zo bouw je uithoudingsvermogen, spierkracht en andere kwaliteiten op, die je tijdens hevige vuurgevechten in missies heel goed van pas komen.

4. Bewapen u!

GTA V GTA 5 Weapons armes

Zorg ervoor dat je personages tot de tand toe zijn bewapend

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het succes van een missie hangt af van de voorbereiding. Zorg voordat je begint aan de belangrijkste missies in GTA 5 dat je wapenarsenaal goed is aangevuld in één van de vele Ammunation-winkel. Cruciaal zijn armor, een shotgun voor nabije vijanden, een scherpschuttersgeweer en machinegeweer (of submachinegeweer) die je personage kan gebruiken tijdens het rijden.

5. Leer vechten

Leer de fijne kneepjes van het virtuele geweld in GTA 5. Oefen bijvoorbeeld veel met Assisted Targeting, oftewel richthulp, zodat je snel en gericht je doelwitten uitschakelt. GTA 5 knalt, schiet en schopt lekkerder dan ooit tevoren, en met de nodige training word je bijna onverslaanbaar in Los Santos.

6. Houd je aandacht erbij

Klinkt logisch, niet? De missies in GTA 5 dwingen je constant op te letten, bijvoorbeeld wanneer je in een auto ontsnapt en tegemoetkomend verkeer moet zien te ontwijken. Dan is er nog het risico van falende teamleden, waardoor het plan de campagne plots omgegooid kan worden. Dus houd je hoofd koel, neem een kop koffie en blijf te allen tijde alert.

7. Probeer niet de held uit te hangen

Belangrijkste in GTA 5 is wegkomen met de buit. Wanneer je wordt achtervolgd door de politie is het daarom niet slim om de strijd met ze aan te gaan; liever vind je zo snel mogelijk een klein steegje om ongezien te blijven tot de politie je kwijt is geraakt. Geduld loont in GTA 5 meer dan heldendaden.

8. Leer wisselen tussen personages

grand-theft-auto-v gta v

De drie personages op het juiste moment inzetten is de sleutel tot succes in GTA 5.

Franklin, Michael en Trevor hebben ieder een unieke vaardigheid en tijdens missies heb je vaak de mogelijkheid om te schakelen tussen de drie hoofdpersonen. Gelukkig helpt GTA 5 je hierbij door rechtsonder in beeld een personage wit te laten knipperen als je dient te schakelen. Een rode flits betekent dat het personage wordt aangevallen en jouw hulp wel kan gebruiken, terwijl een doorzichtig personage op dat moment niet beschikbaar is.

9. Leer omgaan met speciale vaardigheden

In het heetst van de strijd vergeet je al snel de speciale vaardigheden van de drie personages. Zonde, want deze maken vaak het verschil tussen leven en dood in de meest benauwde situaties. Voor de goede orde: Franklin kan de tijd vertragen terwijl hij achter het stuur zit (handig voor achtervolgingen), Michael kan de tijd vertragen terwijl hij te voet is (handig bij het richten tijdens hectische vuurgevechten) en Trevor is praktisch onoverwinnelijk wanneer je zijn woedeaanval activeert.

10. Lukt het niet? Cheat!

Je bent natuurlijk een echte gangster en een echte gangster houdt zich niet aan de regels. GTA 5 zit gelukkig vol met cheats, waarmee je wapens, voertuigen en andere handigheden onmiddellijk vrijspeelt. Lees hier welke cheats GTA 5 allemaal heeft. Let wel op: gebruik je een cheat, dan vervallen de Trophy’s en Achievements die je kan verdienen.

Meer over GTA 5

Oorspronkelijke artikel door Samuel Marc.

Misschien interesseert je ook