Advertentie

Halloween horror-mods voor GTA, Skyrim, Goat Simulator en meer

Halloween horror-mods voor GTA, Skyrim, Goat Simulator en meer

Er is leven na Left 4 Dead, Dead Rising en Slenderman. Vandaag geven we je tips hoe je jouw favoriete games omtovert tot griezelige Halloween-horror.

Bijna elke game heeft een duistere kant. En nee, dan doel ik niet op gruwelijke graphics of gameplay, maar op mods die zelfs de meest onschuldige spellen veranderen in angstaanjagende horror.

Vandaag nemen we een kijkje bij enkele van de beste pc-games van de afgelopen jaren en de mods die ze griezeliger dan ooit maken.

Mods voor GTA: San Andreas

Scary Town Killers Cleo Myth: Alleen voor filmfans

Fans van horrorfilms zullen genieten van deze mod, die een stukje stad ontgrendelt alleen tussen 23.00 en 4.00 uur ’s nachts. Daar vind je filmhelden Jason Voorhees (Friday the 13th), Freddy Krueger (A Nightmare on Elm Street) en Leatherface (The Texas Chainsaw Massacre)… voordat ze jou weten te vinden.

Download Scary Town Killers Cleo Myth

You Are Here: Welkom in de hel

Houd je van games als Silent Hill, dan kun je niet om deze San Andreas-mod heen. De zonnige omgeving in het originele spel wordt verbouwd tot een sombere en duistere plek. Speel deze psychologische horror en je nachtrust gaat er geheid aan.

Download You Are Here

Mods voor GTA IV

GTA IV mod Contagium: Zombies nemen de stad over

Geen geld voor nieuwerwetse zombiegames? Dan open je klassieker Grand Theft Auto IV toch nog eens en geef je die game een nieuwe look met de Contagium-mod. Deze creëert een nieuwe modus, waar je moet zien te overleven tussen horde na horde van bloeddorstige zombies. Voer voor de Dead Rising-fans!

Download GTA IV mod Contagium

Ghost Mountain Peak: Liberty City zal nooit meer hetzelfde zijn

Een hobby van veel gamers is gewoon rond te lopen door de open werelden van GTA-games. Deze mod stuurt je op pad door Liberty City, maar verandert het virtuele New York in een typische horroromgeving à la Alan Wake.

Download Ghost Mountain Peak

Mods voor Goat Simulator

The Lambyrinth: Satanisch avontuur

De geit is een van de populairste voorgestelde verschijningen van de duivel. Een slimme fan ging daarom aan de slag met Goat Simulator en maakte een mod waarin een satanische geit gered wordt wanneer een vreemde sekte vijf menselijke offers brengt. Met deze mod zie je Goat Simulator niet meer als grap, dat kan ik je verzekeren.

Download The Lambyrinth

Zombie Goat: De zombiepaniek barst los

Er is een zombie-uitbraak gaande in de stad. Als geit hoef je niet bang te zijn voor de beet van de ondoden, maar het is jouw taak om de rottende rondlopende lijken te vangen. Het maakt de game nog gekker dan ‘ie al is.

Download Zombie Goat

Mods voor The Elder Scrolls: Skyrim

Quest: Into the Depths: Avontuur in de mysterieuze mijnen

De Silverfall-mijnen, ten zuiden van Riverwood, verbergen een verschrikkelijk geheim. Wie is de dappere ridder die het mysterie rondom die raadselachtige geluiden durft te ontrafelen? De Into the Depths-mod geeft Skyrim een hele nieuwe dimensie en, zo je wilt, meer diepte.

Download Quest: Into the Depths

The Evil Mansion: Dark Edition: Resident Elder Scrolls

Zin om een klassieker te herleven en je dood te schrikken? Dat kan, met een mod die Resident Evil 1 nabouwt in Skyrim. The Evil Mansion geeft de Capcom-klassieker een flinke facelift; het beste van twee werelden dus.

Download The Evil Mansion: Dark Edition

Mods voor Half-Life 2

Half-Life 2 Pumpkin Night Redux: Halloween herverteld

Half-Life 2 is een goede keuze als je Halloween wilt vieren in een videogame. In deze mod reis je af naar een typische Amerikaanse suburb waar je Halloween Land bezoekt en aldaar een aantal verschrikkelijke wezens tegen het lijf loopt. En dan doel ik niet op de trick-or-treatende lokale jeugd…

Download Half-Life 2 Pumpkin Night Redux

The Intern’s Story: Griezelen met Cthulhu

Fans van Lovecraft hoeven niet te treuren. Zij reizen dankzij deze mod af naar New England anno 1920, om daar een aangrijpende psychologische thriller met knipoog naar de Cthulhu-mythe te beleven. Mods als deze tonen het potentieel van Half-Life 2 als speeltuin voor creatievelingen om hun eigen fantasie grenzeloos op de loop te laten.

Download The Intern’s Story

Mods voor Minecraft

Minecraft Spooky Island: Wanneer begint het feest?

Ook populair: deze Minecraft-mod waar je als opdracht hebt om vier typische engerds (spook, pompoen, heks en weerwolf) op tijd uit te nodigen voor het grote Halloween-feest. Een verhaal in Tim Burton-stijl, maar dan op de blokkerige Minecraft-manier.

Download Minecraft Spooky Island

Amnesia mod: Terug naar het verdoemde ziekenhuis

Is bovenstaande mod meer komisch dan angstaanjagend; de Amnesia-mod is van een heel ander kaliber. Dankzij het talent van verwoede Minecraft-fans speel je nu een game à la Amnesia: The Dark Descent, maar dan in de wondere wereld van Minecraft.

Download Amnesia mod

Schaduwspel

Zoals je ziet laat de verbeelding van de fans weinig te wensen over en hebben zelfs de grappigste games een duistere kant. Want zeg nou zelf: wie had ooit verwacht dat Goat Simulator een enge game zou kunnen worden met behulp van een mod?

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie