Advertentie

Artikel

Herstel foto’s, berichten en andere bestanden op iPhone, iPad en iPod

Fabrizio Ferri-Benedetti

Gepubliceerd

Je hebt per ongeluk een foto, bericht of ander bestand verwijderd, en dit document staat niet in de iCloud of in iTunes. Een regelrechte ramp! Gelukkig is er een manier om je verwijderde bestanden terug te vinden!

Lees ook: Hoe herstel je verwijderde bestanden op een Android-telefoon?

Herstel foto’s, berichten en andere bestanden op iPhone, iPad en iPod

Het herstellen van verwijderde berichten, foto’s en bestanden op een iDevice lijkt misschien ingewikkeld: deze apparaten hebben geen SD-kaarten en worden niet als harde schijf herkend, dus apps als Recuva helpen ook niet.

Misschien heb je wel eens gehoord dat je jouw telefoon of tablet moet jailbreaken om de bestanden terug te vinden. Dit is gelukkig niet nodig: je kan een programma gebruiken om bestanden terug te vinden zonder dat je iOS zelf bewerkt.

Stap 1: Installeer Wondershare Dr. Fone voor iOS

Het programma van Dr. Fone specialiseert zich in het herstellen van data op telefoons en tablets die niet verbinden als een harde schijf. Dr. Fone iOS is de versie die speciaal op je iPhone, iPad en iPod werkt. Het is een betaald programma, maar de ontwikkelaar biedt een gratis probeerperiode waarin je kunt zien hoe het werkt. Als je later beslist het programma aan te schaffen, kan je voortaan te allen tijde documenten terugvinden.

Stap 2: Verbind je iPhone, iPad of iPod met je pc

Verbind je telefoon of tablet met je Windows-pc zodat het programma jouw mobiele apparaat kan herkennen. Om Dr. Fone te kunnen gebruiken heb je iTunes nodig, dit programma kan je hier downloaden of updaten. Zodra je iDevice verbonden is en het apparaat geautoriseerd is, zie je dat Dr. Fone geactiveerd wordt.

Zodra het programma klaar is om op te starten, verschijnt er een groene knop. Klik hier op om met de scan te beginnen.

Stap 3: Herstel verloren bestanden met Dr. Fone

Na een zoektocht van een paar minuten, zie je de resultaten van Dr. Fone op je scherm. De bestanden zijn verdeeld in verschillende categorieën: foto’s en video’s, berichten en attachments, contacten en gesprekken, spraakberichten, evenementen, notities, enzovoorts.

Je herstelt de bestanden kinderlijk eenvoudig door de documenten aan te vinken en op Recover te klikken.

Update naar iOS 8 voor een standaardmap met verwijderde foto’s

Als het op jouw apparaat kan, zou ik zo snel mogelijk updaten naar iOS 8. Waarom? Omdat deze laatste versie van het mobiele besturingssysteem, naast een aantal andere interessante features, een standaardmap voor verwijderde foto’s bevat. In deze folder vind je alle afbeeldingen die je onlangs verwijderd hebt.

Als je een foto verwijderd, kan je die in iOS 8 eenvoudig terugvinden

In principe maakt het niet veel uit welke versie van iOS je gebruikt, zolang je er voor zorgt dat je constante back-ups maakt in de iCloud. Zo raak je jouw belangrijke bestanden niet kwijt en hoef je er niet lang naar te zoeken.

Meer weten over iOS 8? Lees dan ook deze artikelen:

Misschien interesseert je ook