Advertentie

Artikel

Hoe download je muziek op je telefoon?

Merijn de Boer

Gepubliceerd

Waar jij gaat, daar gaat je telefoon…enkele uitzonderingen daargelaten (zelf zit ik het liefst alleen in bad). Jullie kunnen het vast prima met elkaar vinden, maar je praat natuurlijk niet constant met je mobiele kompaan. Luisteren is minstens zo belangrijk en daar komt je muziekbibliotheek goed bij van pas.

Heb je geen muziekbibliotheek op je mobiele telefoon? Geen probleem: we helpen je een handje op weg met een aantal fijne programma’s. In dit artikel lees je hoe je muziek ophaalt van YouTube, via torrents én via services die een nogal…grijs gebied beslaan. Het meest vrije besturingssysteem is dat van Google: Android. Daarom gaat dit artikel specifiek over het downloaden op dit systeem. Lees snel verder!

YouTube-downloaders

Voor Android zijn een flink aantal YouTube-downloaders  beschikbaar. De apps zijn van vergelijkbare kwaliteit, hebben allemaal een goede zoekfunctie en droppen je liedjes in een mapje op je geheugenkaartje. Bovendien kan je met de programma’s  films van YouTube downloaden én muziek van YouTube downloaden.

TubeMate YouTube Downloader valt op door de fijne zoekfunctie, terwijl Tubex het moet hebben van razendsnelle downloads. EasyTube heeft een ietwat karige zoekfunctie, maar krijgt uiteindelijk ook het downloaden gedaan.

Muziekdownloaders

Direct een nummertje ophalen is ook geen probleem met een Android telefoon. Je betreedt een grijs gebied met het gebruik van deze applicaties, want ze vinden muziek die ‘ergens’ op het net staat geparkeerd. De belangrijkste opties bij een Mp3-downloader betreffen de zoekfunctie en de voortgangsinfo bij het downloaden.

Free Music Download en MP3 Music Download blinken uit in gebruikersgemak en 4shared Music Download heeft een immens aanbod. AReGo Mp3 Downloader heeft een lelijk menu, maar valt op door de eenvoud. MP3 Download (lite) moet het zonder zoekfilters of downloadmanager doen, maar biedt tevens snelle downloads en is eenvoudig in het gebruik.

Torrentdownloaders

Torrents op afstand beheren is leuk (probeer vooral deze apps) maar wat als je direct media wilt opslaan op je telefoon? Ook dat is mogelijk en we hebben tot zover één app gevonden die aan onze (strenge) eisen voldoet: aTorrent. Deze applicatie zoekt naar torrents van bepaalde media (films, muziek, programma’s; noem het maar op) en plukt de bijbehorende media van het net.

Let erop dat torrentbestandjes klein zijn, maar de bestanden waar ze aan zijn verbonden niet. Wij raden aan via WiFi te downloaden. Gelukkig geef je aTorrent gemakkelijk de opdracht alleen bij een draadloze netwerkverbinding bestanden op te halen.

Wet- en regelgeving aangaande het downloaden en verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal verschilt per land. Softonic herinnert je eraan dat illegaal gebruik van deze software mogelijk strafbaar is en raadt onrechtmatig gebruik af.

Misschien interesseert je ook