Advertentie

Hoe gebruik je WhatsApp op een pc?

Hoe gebruik je WhatsApp op een pc?

De kogel is door de kerk: WhatsApp heeft het klassieke sms’en vervangen. Een beetje smartphonegebruiker stuurt geen dure berichtjes meer via de service van de telefoonmaatschappij maar maakt gebruik van internet. Veel gebruikers beseffen niet eens dat ze berichtjes versturen via het web; zo normaal is het allemaal geworden.

Iedereen is verbonden met de dienst maar wat als je liever met je laptop of pc WhatsApp berichten verstuurt? Het kan dankzij de BlueStacks App Player waar we eerder over schreven. Lees snel verder.

De installatie van WhatsApp op een pc vereist twee dingen: BlueStacks op je pc en een telefoonnummer. Gebruik dit op eigen risico en bedenk je dat WhatsApp slechts werkt op één apparaat tegelijk. Installeer je het op je pc dan moet je het verwijderen uit BlueStacks om weer op je telefoon te gebruiken. Gebruik WhatsApp alleen op je pc wanneer je een backup hebt gemaakt van je berichten in WhatsApp. Dat doe je door naar de instellingen te gaan in de app (druk hiervoor op de toets Menu) en te tikken op het kopje ‘Meer’. Hier maak je gemakkelijk een reservekopie van je gesprekken.

UPDATE: WhatsApp werkt met ieder nummer, dus ook met een vaste lijn. Laat vanuit BlueStacks naar je bellen in WhatsApp om de verificatiecode te ontvangen.

Stap 1: installeer BlueStacks

BlueStacks is momenteel de beste emulator voor Android apps op je pc. De software werkt exact zoals een telefoon met Android en is zeer geschikt voor het gebruiken van WhatsApp. Eerder las je op ons blog al hoe je Wordfeud gebruikt in BlueStacks en deze keer leggen we uit hoe het werkt met het populaire chatprogramma. De installatie is niet zo’n probleem maar het verifiëren van de software gooit roet in het eten: WhatsApp werkt namelijk maar met 1 telefoonnummer (en dus op één apparaat). Download eerst BlueStacks en installeer het volgens de instructies.

Stap 2: installeer WhatsApp in BlueStacks

Na het starten van BlueStacks zijn er meerdere manieren om WhatsApp te installeren, onder meer door te kijken bij aanbevolen applicaties (rechts) of door een zoekterm in te voeren. Na het kiezen van de app wacht je even totdat deze is gedownload en open je het met het icoontje bovenin het scherm. Je krijgt dan een aantal schermen te zien waar je persoonlijke gegevens dient in te voeren.

Stap 3: verifieer je telefoonnummer

WhatsApp wil je ‘toestel’ verifiëren, wat mogelijk lijkt te zijn door een sms te versturen, maar dit werkt niet. Kies in plaats hiervan voor de optie ‘Bel mij’ en houd je telefoon in de aanslag. Je krijgt een geautomatiseerd telefoontje met dito vrouwenstem die je een code influistert. Deze driecijferige code vul je vervolgens in bij het scherm dat verschijnt. Daarna is de verificatie voltooid en mag je een gebruikersnaam invullen. Let op: had je al contacten bij de mobiele versie van WhatsApp ingevuld dan dien je dit opnieuw te doen op je pc.

Vanaf je computer werkt WhatsApp net als op je mobiel: je voegt contactpersonen toe, start een chat en gebruikt met hetzelfde gemak emoticons. Het is zelfs mogelijk om foto’s vanaf te harde schijf te delen met je contacten. Aan het gebruik van WhatsApp op pc kleven slechts 2 nadelen: soms werkt de verificatie niet in BlueStacks (lees verder om dit op te lossen) en het grotere probleem: na installatie (en verificatie) werkt de app niet meer op je telefoon! Je dient dan de software uit BlueStacks te verwijderen om het weer op je toestel te gebruiken.

Alle stappen gevolgd maar zonder succes?

Heb je WhatsApp geïnstalleerd maar werkt het niet? Probeer dan de derde methode voor installatie in BlueStacks: via Cloud Connect. Voordat je deze methode uitvoert, dien je eerst WhatsApp te verwijderen in BlueStacks. Hiervoor klik je op de knop rechts onder in het scherm, daarna op Manage Applications. Zoek de app in de lijst en klik op Delete.

Ga vervolgens naar de downloadpagina en haal Cloud Connect op voor je telefoon. De pincode die je hebt ontvangen na de installatie van BlueStacks (ook te vinden in het postvak van het e-mailadres dat je opgaf na het openen van de app) gebruik je om in te loggen op je Androidtoestel. Vink de app aan in de lijst en tik op ‘Sync’ om deze over te zetten.

Help! WhatsApp werkt niet meer op mijn telefoon!

Heb je WhatsApp geïnstalleerd in BlueStacks en krijg je een foutmelding op je mobiele telefoon? Verwijder dan de app uit BlueStacks en probeer het opnieuw. Je kunt altijd WhatsApp opnieuw installeren en verifiëren op je mobiele telefoon, maar je bent dan wel je berichten kwijt. Maak dus voordat je BlueStacks gebruikt een backup van je chats.

Alternatief: WhatsRemote

Naast BlueStacks is er ook een andere manier om WhatsApp op je pc te gebruiken: met WhatsRemote stuur je WhatsApp-berichten vanaf je browser en dat kan via je pc, Mac of tablet.

Lees meer over WhatsApp:

 • Whatsapp, wat is dat nou precies?
 • Hoe herstel ik verwijderde chats op WhatsApp?
 • 10 functies van WhatsApp die je misschien nog niet kent
 • WhatsRemote: WhatsApp op je pc, mac of tablet
 • WhatsApp op jouw manier: 7 apps om meer uit WhatsApp te halen
 • 7 tips voor veilig WhatsApp-gebruik
 • Is WhatsApp eigenlijk wel veilig? Het lijkt er niet op…
 • Je WhatsApp-telefoonnummer wijzigen in 7 stappen
 • Bekijk alle reacties
  Bezig commentaar te laden

  Advertentie