Advertentie

Illegale kopieën Creative Cloud beschikbaar dag na de release

Illegale kopieën Creative Cloud beschikbaar dag na de release

In mei kondigde Adobe aan over te stappen op een abonnementsmodel voor de programma’s van het voormalige Creative Suite. De nieuwe dienst, genaamd Creative Cloud, geeft gebruikers de mogelijkheid een specifiek abonnement te kiezen dat past bij hun wensen. De kosten van Adobe programma’s werden door de invoering van Creative Cloud een stuk overzichtelijker en beter te betalen. Gister ging de dienst in première maar na slechts één dag zijn er al illegale kopieën te vinden van Photoshop CC.

Adobe software is altijd gevoelig geweest voor piraterij omdat de programma’s erg populair en relatief duur zijn. Photoshop, het eerste Creative Cloud programma dat nu illegaal verkrijgbaar is, staat bekend als een van de meest gekopieerde applicaties. De illegale versie is onder andere te vinden op BitTorrent.

Creative Cloud is gericht op diensten in de cloud, zoals online opslag, backups, online publicatie en integratie met sociale netwerken. Met de overstap naar het abonnementsmodel hoopte Adobe onder andere het illegaal kopiëren van hun producten tegen te gaan.

Het lijkt er niet op dat Adobe aanzienlijk meer heeft gedaan om de programma’s van Creative Cloud te beschermen tegen piraterij. Gebruikers van een illegale versie kunnen echter niet gebruik maken van de vele voordelen van de Adobe Cloud.

Bron: Peta Pixel

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie