Instagram-cursus: Drie originele manieren om Instagram Direct te gebruiken

Instagram-cursus: Drie originele manieren om Instagram Direct te gebruiken

In deze zesde aflevering van onze speciale Instagram-cursus laten we je drie originele manieren zien om Instagram Direct te gebruiken, de nieuwe functie waarmee je privéfoto’s naar andere Instagram-gebruikers stuurt.

Misschien heb je het kleine postvakje rechtsboven in beeld al wel gezien. Tik erop en je komt terecht in Instagram Direct, een handige functie waarmee je foto’s uitwisselt met je volgers. Via Instagram Direct (alleen beschikbaar voor iOS en Android, nog niet voor Windows Phone) stuur je privé een foto of video naar maximaal 15 contacten.

Voordat Instagram Direct werd geïntroduceerd waren er slechts twee privacy-instellingen voor je foto’s: openbaar of alleen voor volgers die jij hebt goedgekeurd. Sinds Instagram Direct is daar dus een optie bijgekomen. Deze fungeert eigenlijk als privégesprek tussen twee of meer vrienden.

Er zijn twee manieren om een Instagram Direct-gesprek op te starten. De eerste is via het mailpictogram rechtsboven in beeld. De tweede is na het bewerken van een foto, als je boven in beeld op Direct tikt.

2 manieren Instagram DirectInstagram Direct start je op twee manieren

Nu je Instagram Direct weet te vinden, geven we je meteen drie concrete toepassingen waarvoor de functie perfect van pas komt.

1. Vrienden uitnodigen voor een feest of evenement

Instagram Direct biedt meer dan alleen het delen van foto’s. Zodra je een foto of video plaatst kunnen de ontvangers commentaar geven en ontstaat er een gesprek. Het is daarmee de ideale tool om je beste vrienden een uitnodiging voor een diner of feestje te sturen. Maak een voorproefje met een foto of video, en je genodigden zijn gegarandeerd verrast!

Direct instagram # party

Stuur een uitnodiging naar je vrienden via Instagram Direct. Verrassing gegarandeerd!

Alternatief voor het verzenden van uitnodigingen: Doodle

2. Deel een persoonlijke foto of video met vrienden

Ver van de hashtag-drukte op je nieuwsfeed, biedt Instagram Direct een communicatiekanaal dat volledig privé is. Maak een discussiegroep met maximaal vijftien personen aan en je hebt een fijne persoonlijke omgeving om bijvoorbeeld foto’s van de geboorte van je kind, je favoriete cd of het laatste resultaat van je voetbalteam te delen.

Deel een eigen foto op Instagram

Alleen door jou geselecteerde mensen zien je foto’s in Instagram Direct

Alternatief voor het delen van privéfoto’s en -video’s: WhatsApp

3. Origineel materiaal aan je volgers aanbieden

Je hebt een succesvol blog? Je bent een ondernemer of bedrijfsleider die graag gebruik maakt van nieuwe technologieën? In dat geval is Instagram Direct een perfecte optie om je publiek direct aan te spreken. Grote merken schromen bijvoorbeeld niet om mini-campagnes te lanceren gericht op hun trouwe volgers.

In plaats van tientallen, honderden of zelfs duizenden mensen aan te spreken, waarom niet vijftien gelukkige winnaars aanwijzen via Instagram Direct? Je publiek voelt zich ongetwijfeld persoonlijk aangesproken en gewaardeerd, wat het imago van je merk alleen maar ten goede komt.

Instagram Contest

Alleen de winnaars zien dit bericht via Instagram Direct?

Alternatief voor het opzetten van prijsvragen: Twitter

Instagram Direct: een nog onontgonnen functie

Instagram Direct lijkt nog niet echt te zijn aangeslagen onder de Instagrammers. Toch mogen we verwachten dat steeds meer (al dan niet commerciële) gebruikers de functie ontdekken. Instagram Direct is een nieuwe en originele manier om in contact te treden met de mensen om je heen en biedt, zoals we hierboven laten zien, voor ieder wat wils!

Gebruik jij Instagram Direct?

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden