Instagram-cursus: repost foto’s van andere gebruikers met PhotoRepost

Instagram-cursus: repost foto’s van andere gebruikers met PhotoRepost

In deze derde aflevering van onze Instagram-cursus leggen we uit hoe je foto’s van andere Instagram-gebruikers repost (doorplaatst). De oorspronkelijke maker van de foto krijgt hierbij de aandacht die hij of zij verdient.

PhotoRepost is een uitstekende app waarmee je foto’s en video’s van je Instagram-vrienden ‘repost’. Deze vorm van herpublicatie (zie het als retweeten op Twitter) heeft twee belangrijke voordelen: je behoudt de oorspronkelijke fotokwaliteit en de naam van de oorspronkelijke fotograaf blijft aan het kiekje verbonden.

Voordat PhotoRepost bestond moesten Instagram-gebruiken een screenshot op hun telefoon maken en deze uitsnijden om een afbeelding door te plaatsen. Dit ging met het nodige verlies aan kwaliteit gepaard.

Hier zijn de stappen die je moet doorlopen om foto’s en video’s op Instagram te reposten in een paar seconden.

1. Installeer PhotoRepost

Site officiel Photorepost

PhotoRepost is beschikbaar voor Android en iOS (genaamd InstaRepost), de twee platformen waarop Instagram het populairst is.

Voor eigenaren van een Windows Phone geldt dat er op dit moment enkel een bètaversie van Instagram beschikbaar is voor het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Waarschijnlijk maakt PhotoRepost pas de overstap naar Windows Phone als er een definitieve versie van Instagram voor Windows Phone wordt gelanceerd.

2. Verbind PhotoRepost met je Instagram-account

Zodra de app is geïnstalleerd kies je voor “Inloggen met Instagram” om PhotoRepost toegang te geven tot jouw profiel op het Instagram-netwerk. Voor je gebruikersnaam en wachtwoord in en tik om in te loggen.

Inscription

3 – Selecteer de foto of video die je wilt reposten

Je Instagram-feed verschijnt in beeld met daarop de foto’s en video’s die mensen die jij volgt hebben geplaatst.

Votre fil d'actualités Instagram dans PhotoRepost

Ook is het mogelijk om te zoeken naar een gebruiker of op hashtag, via de geïntegreerde zoekmachine van PhotoRepost.

Fonctionnalités additionnelles PhotoRepost

Heb je de foto of video gevonden die je wilt doorplaatsen, tik dan op de Repost-knop rechts onder het beeld.

Bouton Repost PhotoRepost

4. Aanpassen voor publicatie

Gebruik je de gratis versie van PhotoRepost dan zijn de bewerkingsopties beperkt. Ga je over tot betaling en download je de Pro-versie, dan is het mogelijk om het watermerk, de locatie en het logo van de ontwikkelaar aan te passen.

Vervolgens zijn er twee opties beschikbaar: Direct Repost en Quote Repost. De tweede optie voegt het oorspronkelijke commentaar van de afbeelding toe aan je bericht. In beide gevallen is zie je dezelfde opties aan de onderkant: tik op Open in Instagram om, inderdaad, de foto naar je Instagram-app te versturen.

Envoyer à Instagram PhotoRepost

5. Bewerk en publiceer de foto via Instagram

PhotoRepost opent nu automatisch de foto in Instagram. Het is nu mogelijk om voor publicatie nog een nieuwe filter over de foto toe te voegen, maar we raden aan om dit niet te doen. De maker van de foto heeft waarschijnlijk zijn of haar foto al geoptimaliseerd met de bewerkingsopties van Instagram.

Nu is het tijd om de foto te plaatsen. In het tabblad Volgers voeg je een beschrijving en eventueel hashtags toe en bepaal je hoe en waar je de afbeelding of video precies wilt publiceren. Tik op Delen en je repost wordt zichtbaar voor iedereen!

Exporter le résultat

Weg met screenshots

Screenshots maken en bijsnijden is verleden tijd dankzij PhotoRepost. De gratis en betaalde versies van PhotoRepost zijn zoals gezegd te downloaden voor Android en iPhone/iPad en geven je de mogelijkheid om de allermooiste foto’s van andere te delen met je volgers.

Lees meer artikelen uit de Instagram-serie:

Foto’s en video’s reposten op Instagram: handig of niet?

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden