Advertentie

Artikel

iPhone en iPad: maak dia-video’s van je mooiste vakantiefoto’s

Pier Francesco Piccolomini

Gepubliceerd

De beste manier om een fotoalbum te maken is in de vorm van een digitale video! Maar met welke iOS-apps maak je de beste bewegende fotoalbums? Wij zetten onze favorieten voor je op een rij.

Als een beeld meer zegt dan duizend woorden, dan is een video minstens honderdduizend waard. Vooral wanneer vergezeld van de juiste muziek. Dus waarom niet een filmpje met je mooiste vakantiefoto’s maken, met daarbij een soundtrack van alle liedjes die je onderweg hebt geluisterd? Je doet het met deze vijf apps voor de iPhone en iPad.

iPhone en iPad: maak dia-video’s van je mooiste vakantiefoto’s

InstaVideo – Slideshow for Instagram

Met InstaVideo maak je een slideshow van foto’s en muziek uit je eigen bibliotheek. Foto’s voeg je op eenvoudige wijze toe aan je diavoorstelling; er zijn geen beperkingen voor hoe lang je video mag worden. De interface is elegant en functioneel, en de app laat je je creaties delen via YouTube, Facebook en e-mail. Extra tof: je kunt ook foto’s uit je Instagram-bibliotheek gebruiken in je video’s.

Download InstaVideo – Slideshow for Instagram voor iPhone en iPad

ProShow Web Slideshow Creator

Direct foto’s maken, of gewoon je filmrol, Facebook, Instagram, Flickr, SmugMug of 500px plunderen; alles kan en alles mag met ProShow. De app heeft daarnaast een bibliotheek vol gratis muziek om te gebruiken als soundtrack voor je video. De thema’s waaruit je kunt kiezen zijn van uitstekende kwaliteit, net als de beschikbare effecten.

Bewerken van je video’s in een fluitje van een cent in ProShow. Eén nadeel: voor HD-filmpjes moet je de Pro-versie van ProShow aanschaffen.

Download ProShow Web Slideshow Creator voor iPhone en iPad


Perfect Video – Video Editor & Slideshow Builder (Lite)

Zoals de titel al suggereert is Perfect Video meer dan een simpele slideshow-app. Perfect Video is namelijk gericht op video-editing. Klinkt ingewikkeld? Dat valt heel erg mee; de app blinkt uit in gebruiksgemak. Behalve de standaardopties (diashow maken, muziek toevoegen) biedt Perfect Video ook opties zoals ondertitels, vertragen of versnellen van de video, knippen, plakken en fade-in en fade-out-effecten. Ook wordt HD-formaat ondersteund. Perfect Video is een regelrechte top-applicatie.

Download Perfect Video voor iPhone en iPad

Flipagram

Foto’s toevoegen vanuit Instagram, Facebook en je iPhone-filmrol? Flipagram draait er zijn hand niet voor om. Heb je de foto’s die je zocht geselecteerd, dan bewerk je ze met de vele beschikbare hulpmiddelen en voeg je muziek uit je eigen muziekbibliotheek toe. Leuke extra is de voice recording-optie, waarmee je je slideshow van een persoonlijke noot voorziet. Eenmaal klaar, dan voeg je met Flipagram tekst toe aan je vidoe en deel je het resultaat vervolgens via Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Vine, Tumblr, Pinterest, Whats App, LINE of per e-mail.

Download Flipagram voor iPhone en iPad

Magisto

Magisto heeft slechts vijf foto’s nodig voor een magisch resultaat. Het grootste deel van het proces gaat automatisch, maar wat je verliest aan bewerkingsopties maakt Magisto goed in snelheid en kwaliteit. De app laat je direct beelden schieten en heeft een goede beeldstabilisator. Het betaalde Premium-abonnement geeft je daarnaast onbeperkte opslagruimte in de cloud om je video’s te bewaren.

Download Magisto voor iPhone en iPad

Iedereen kan video’s maken

Video is de perfecte manier om je fotoalbums tot leven te brengen. De bovenstaande gratis apps zijn absoluut niet de enige in hun categorie, maar horen wat ons betreft tot de beste. Download één of meerdere apps en probeer het zelf!

Lees ook:

Misschien interesseert je ook