Advertentie

Artikel

Keuze van de redactie: onze favoriete chat-apps!

Merijn de Boer

Gepubliceerd

De laatste tijd hebben wij behoorlijk veel geschreven over zowel Facebook als WhatsApp. Waarom? Omdat de diensten onze manier van communiceren drastisch hebben veranderd. Facebook brengt je in contact met je vrienden en haalt de noodzaak om te bellen weg. Je weet altijd wat mensen aan het doen zijn en reageert snel op hun digitale uitspattingen.

Dan WhatsApp. De service vervangt de klassieke sms, tot grote woede van telefoonproviders. Immers verkopen zij geen berichten meer in de bundels. Nu mensen zelfs vanuit hun browser WhatsApp gebruiken op een pc of Mac is de boodschap duidelijk: zonder WhatsApp geen contact met je vrienden. Of wel? Wij peilden op de redactie hoe onze redacteuren tegenwoordig met elkaar babbelen.

Facebook: gesprekken voeren in je browser

Merijn de Boer, Softonic in ‘t Nederlands: voor semi-serieuze gesprekken gebruik ik eigenlijk alleen nog maar Facebook op ‘t web. Chatten vanuit de browser is iets waar ik aan gewend ben geraakt en typen op een telefoon blijft voor mij vervelend. Natuurlijk stuur ik hier en daar ook wel een berichtje via WhatsApp of zelfs een ‘klassieke sms’ (naar mijn moeder) maar chatten op het sociale netwerk geniet mijn voorkeur. Facebook Messenger vind ik overigens compleet overbodig als mobiele applicatie.

Voxer: Walkie-Talkiepret met je vrienden

James Thornton, Softonic in ‘t Engels: ik ben echt een Voxer-man. Vroeger was ik al dol op CB radio (radiozendontvangers) en dit is de moderne variant. Ik en mijn vrienden gebruiken het vaak en het is perfect voor luie rakkers zoals wij, die niet meer een heel telefoongesprek willen voeren of berichten willen typen. Voxer is een walktie-talkie, maar slaat ook al je gesprekken op, zodat je nog uren lol kan hebben bij het terugluisteren van je gekke gesprekken.

WhatsApp: je kan het uitstellen, maar op den duur moet je eraan geloven!

Cauê Llop, Softonic in ‘t Portugees: ik heb het geprobeerd maar kan niet meer om WhatsApp heen. Eerst begreep ik echt niet waarom mensen jaarlijks zouden betalen (ook al is het een klein bedrag) met zoveel gratis alternatieven op de markt! Toen ik eindelijk begon met WhatsApp en de dienst omarmde was ik best onder de indruk. Momenteel is het mijn standaard chat-applicatie. De eenmalige betaling is helemaal geen probleem, voor een dienst die sms’en eigenlijk gratis maakt.

Avocado: de app voor jou en je favoriete contactpersoon

Radek Grabarek, Softonic in ‘t Pools: laten we eerlijk zijn, de belangrijkste communicatie met wat voor messenger dan ook zal vooral die met je vriend/vriendin/man/vrouw zijn. Daarom gebruik ik Avocado. Dankzij deze app chat je met slechts één persoon en stuur je niet alleen berichtjes en afbeeldingen. Bovendien deel je (boodschappen)lijstjes en je kalender. Je beveiligt de app met een wachtwoord vóór het starten of laat de app deactiveren bij tien seconden zonder activiteit. Met Avocado houd je privézaken dus privé. Ben je niet zo dol op avocado’s dan is de app Couple een ander alternatief.

Kaartjes: oh wacht, dat is offline!

Marina Cappannini, Softonic in ‘t Italiaans: misschien ogen kaartjes een beetje ouderwets, maar het blijven mijn favoriete middel om te communiceren met de mensen waar ik om geef. Ik hoef geen hele gedichten te versturen (of te krijgen), maar slechts een paar woorden die zeggen “hee, ik denk aan je, ook al ben ik aan de andere kant van de wereld!” Kaartjes zijn persoonlijker en ze brengen veel beter over wat ik voel. Laten we bovendien niet vergeten hoe fijn het is om met een pen op papier te krabbelen! Laten we teruggaan naar de fijne, oude gewoontes! Of combineer je passie voor software met kaartjes met de app KaartjeMaken!

WhatsApp: omdat ik niet van bellen houd

Samuel Marc, Softonic in ‘t Frans: ik heb bellen nooit leuk gevonden, dus voor mij zijn de gratis berichtjes van WhatsApp een uitkomst! Bijna al mijn vrienden hebben de app, dus kan ik gemakkelijk foto’s, contacten en zelfs mijn positie naar ze doorsturen.

Maar wat ik misschien nog wel het leukste vind van WhatsApp is de mogelijkheid om mijn vrienden constant te spammen met smilies!

Imo.im: alle chatmogelijkheden onder één dak!

Markus Kasanmacheff, Softonic in ‘t Duits: Skype, ICQ, Yahoo, Google Chat, Facebook – wat een chaos! Iedereen gebruikt wat anders en dat maakt me af en toe knettergek. Ik werd moe van het moeten overhalen van mensen voor het gebruik van mijn favoriete messenger app – ik bedoel- waarom zouden ze mijn favoriete service moeten gebruiken? In plaats daarvan vertrouw ik op imo.im. Deze webdienst combineert alle grote namen en kan via elke browser en elk apparaat worden gebruikt. Met mobiele apps voor iOS, Android, BlackBerry en Nokia is de dienst erg compleet.

WhatsApp: omdat ik liever met anderen dan met mezelf chat

Sergio Reseco, Softonic in ‘t Spaans: In het laatste jaar heb ik tien verschillende chat-apps gerecenseerd. Na al die tests merkte ik dat ik bepaalde elementen uit andere programma’s wel leuk vond maar uiteindelijk koos ik voor de app die al mijn vrienden gebruiken: WhatsApp.

Het gebruik van deze app is heel erg simpel te verklaren: chatten doe ik het liefst met anderen. Gezien het feit dat alle anderen WhatsApp gebruiken, is er maar één optie.


Wat is jouw favoriete communicatiemethode?

Misschien interesseert je ook