Advertentie

Kritieke fout in Windows en Internet Explorer bleef 19 jaar lang verborgen

Kritieke fout in Windows en Internet Explorer bleef 19 jaar lang verborgen

Microsoft heeft een spoedupdate gelanceerd voor een kritieke fout in het Windows besturingssysteem. De bug treft alle versies van het programma vanaf Windows 95, wat betekent dat het probleem al ruim 19 jaar bestaat.

De bug, genaamd WinShock zorgt ervoor dat hackers vanaf een afstand bepaalde code kunnen installeren en uitvoeren op Windows-computers. De aanval werkt via Windows en Microsoft’s eigen browser, Internet Explorer.

Onderzoekers van IBM ontdekten het probleem in mei, en werkten samen Microsoft aan een oplossing voordat het bestaan van de bug bekend werd gemaakt. IBM laat weten dat WinShock zichtbaar was, maar het is tot op heden onbekend of hackers al gebruik hebben gemaakt van de kwetsbaarheid.

Het is extreem belangrijk dat Windows-gebruikers de update direct uitvoeren. Om dit te doen zoek je naar Windows Update in het zoekmenu, en kijk je of er beschikbare updates zijn. De 19-jarige bug toont aan dat dergelijke kwetsbaarheden lang kunnen bestaan zonder dat iemand het merkt, vergelijkbaar met de recente Heartbleed bug.

Om meer te weten te komen over beveiligingsproblemen, lees je ons artikel over de 7 griezeligste beveiligingsproblemen van 2014.

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie