Advertentie

Artikel

LEGO Batman 3: The Dark Knight gaat de ruimte in

Sophie Notten

Gepubliceerd

LEGO Batman 3 nodigt je uit op een geheel nieuw avontuur van de zwart-gecapete held van DC Comics. De vleermuisman keert terug om een aanstaande dreiging af te slaan. Dit keer is niet alleen Gotham City in gevaar, maar het hele Batman-universum!

Ik had de kans om tijdens Gamescom 2014 de game in demovorm te zien. Dit zijn mijn ervaringen.

LEGO Batman 3: The Dark Knight gaat de ruimte in


Het verhaal: een alliantie tegen de natuur…

Net als de vorige twee games zet LEGO Batman 3 onze favoriete superhelden in een geheel nieuw avontuur. Ditmaal gaan Batman, Robin, Superman, Flash en andere bekende gezichten op pad om de snode plannen van enkele DC-schurken te dwarsbomen. Meesterbrein achter het gevaar is Brainiac, een kwaadaardige supercomputer.

Batman kan rekenen op de grootste DC-helden aan zijn zijde

Onze helden bezoeken buitenaardse planeten bevolkt door vreemde wezens, en reizen het hele universum af om het einde van de wereld te voorkomen. Een spannend avontuur op immense schaal.

Al met al is het verhaal van LEGO Batman 3 in feite een voorwendsel om zoveel mogelijk verschillende bekende superhelden te verzamelen in één enkele game. Dat is misschien een kunstgreep, maar past goed bij de traditie van de LEGO-games.

LEGO Batman 3 stelt personages die je goed kent zo in een nieuw licht, zodat jong en oud lol beleeft aan de game.

Harley Quinn, de Jokers sidekick, komt ook even kijken.

Zoals in alle LEGO-games is de humor alomtegenwoordig en regent het grappen en grollen tijdens de game en zijn tussenfilmpjes. De ontwikkelaars van LEGO Batman 3 vertelden me veel plezier te hebben met de klassieke DC-personages en hun doel was om unieke versies van deze helden te creëren met herkenbare persoonlijkheidskenmerken.

In deze overdreven versie van het DC Universe gebruikt Flash zijn snelheid om zoveel mogelijk gouden munten te grijpen, wat hem verandert in een hebzuchtige held met ongeëvenaarde gouddorst. Cyborg vecht ondertussen als een typische lafaard, terwijl je Wonder Woman niet tegen wil komen in een slechte bui.

Hardcore DC-fans zullen deze uitvergrote versie van hun favoriete personages misschien niet kunnen waarderen, maar voor de rest lijkt LEGO Batman 3 een hilarische game te worden.

Voor het hele gezin

“Never change a winning formula.”

In grote lijnen keert de gameplay van eerdere LEGO Batman-games terug in dit derde deel: een slimme mix tussen actie, beat-‘em-up, platform en puzzel.

In totaal kies je uit 150 personages, waarmee je 45 levels doorloopt in de game. Elke held heeft verschillende kostuums en een verscheidenheid aan speciale krachten. Met een paar aanpassingen groeit Flash bijvoorbeeld uit tot held die op moordend tempo zijn vijanden de baas is. Hopelijk weten de ontwikkelaars de andere 159 personages even interessant te maken!

Beast Boy kan veranderen in een vogel, gorilla of vis.

In LEGO Batman 3 kies jij welke vaardigheden je gebruikt om vijanden en obstakels uit de weg te ruimen. Brute kracht is niet per se de sleutel tot succes. Samenwerking is dat wel: het combineren van verschillende krachten maakt jou en je crew een stuk sterker.

Grote vernieuwing zag ik in een level dat veel weg had van een shoot-‘em-up, waarin de helden het schip van Brainiac onder vuur moesten nemen. Interessant!

Graphics: onbegrensde ruimte

LEGO Batman 3 verkent een groter universum dan ooit. Batman laat de schimmige steegjes van Gotham voor wat ze zijn en zet koers voor de sterren. Onze speelsessie vindt plaats op Odym, de planeet van Blue Lantern.

Visueel maakt het gepresenteerde level veel indruk. De spelwereld bestaat uit weelderige jungles, kleurrijke begroeiing en vreemde wezens. De game maakt gebruik van een soort tilt shift-effect waardoor je echt het idee krijgt te maken te hebben met kleine LEGO-poppetjes.

Weg van Gotham, op naar de sterren!

Maar LEGO Batman 3 geeft onze held en zijn aanbidders ook de kans om plekken als de Batcave en de toren van de Justice League te bezoeken.

Een liefdesbrief aan fans

LEGO Batman 3 komt op mij over als liefdesbrief aan de fans van DC Comics van jong en oud. Als één ding bijbleef na de demosessie was het wel de passie in de ogen van de ontwikkelaars.

Elke held heeft meerdere kostuums en superkrachten

Alles wijst erop dat ontwikkelaar TT Games met zorg omspringt met het heilige Batman-materiaal en ik heb er het volste vertrouwen in dat de game zal voldoen aan de verwachtingen van de meeste fans. Tegelijkertijd wordt LEGO Batman 3 weer een perfecte game voor het hele gezin!

LEGO Batman 3 verschijnt eind 2014 op pc, Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3, PS Vita, Wii U en Nintendo 3DS.

Lees ook:

Misschien interesseert je ook