Advertentie

LEGO The Hobbit: naar Midden-aarde met een vleugje Minecraft

LEGO The Hobbit: naar Midden-aarde met een vleugje Minecraft

Bilbo Baggins, Gandalf en de dwergen: alle bekende karakters uit de Hobbit spelen een rol in dit LEGO-spel gebaseerd op de wereld van Tolkien.

Na LEGO The Lord of the Rings is het niet gek dat ook The Hobbit een LEGO make-over krijgt. Ontdek Midden-aarde met één van de 80 personages, verbaas je over de nieuwe gameplay, en nog veel meer. Ben jij klaar voor LEGO The Hobbit?

Een andere interpretatie van de verhalen van J.R.R. Tolkien

Vooralsnog is er geen officieel spel van de Hobbit-reeks. Vreemd dat er als eerst een LEGO-editie verschijnt? Mwah, niet echt. Ontwikkelaar Traveller’s Tales heeft ondertussen verschillende filmreeksen een geslaagde LEGO make-over gegeven. Veel van die spellen zijn ook nog eens een stuk beter dan de realistische games die op de films geïnspireerd zijn. Kijk bijvoorbeeld naar het geweldige Harry Potter spel.

Oké, je krijgt geen waarheidsgetrouwe weergave van de films, maar de essentie van de Hobbit-reeks is er zeker, evenals de belangrijkste scènes. Voeg hier een flinke dosis humor en een kist vol LEGO-blokjes aan toe en je kan niet anders dan spelen met een grote glimlach.

Onbeperkt op pad in Midden-aarde

In LEGO The Lord of the Rings ontdekten we voor het eerst de open wereld van Midden-aarde. Ook in LEGO The Hobbit kunnen we weer urenlang rondzwerven, nieuwe plaatsen ontdekken en allerlei missies uitvoeren.

In tegenstelling tot LEGO The Movie bestaan de omgevingen van The Hobbit niet alleen uit LEGO-blokjes, maar ook uit realistisch weergegeven objecten.

Een hecht team

Er zijn meer dan 80 speelbare personages in LEGO The Hobbit, en deze poppetjes hebben allemaal hun eigen vaardigheden. Wat opvalt is de samenwerking tussen alle karakters. LEGO The Hobbit heeft helaas geen multiplayer-modus, maar een nieuwe spelmechaniek zorgt er wel voor dat je twee karakters samen iets kunt laten doen.

De enigen die kunnen samenwerken zijn de dwergen. Zij vechten samen en voeren combo-aanvallen uit, waardoor hun kracht verdubbelt. Hier hoef je geen ingewikkelde nieuwe moves voor te leren, alles gaat geheel automatisch.

Je hebt de dwergen hard nodig om de meest epische gevechten van het spel te overleven, zeker als je de Goblin Koning tegenkomt.

Een vleugje Minecraft

Het nieuwe bouwsysteem dat we al kennen uit LEGO The Movie is verder ontwikkeld in LEGO The Hobbit. Om objecten te bouwen verzamel je hout, steen en edelstenen. Daarvoor moet je Midden-aarde behoorlijk grondig verkennen!

Het bouwen doet een beetje denken aan spellen als Minecraft en wordt gecombineerd met een mini-spel: uit een draaiend rad moet je zo snel mogelijk het ontbrekende stuk kiezen om zo meer punten zien te krijgen.

Met het bouwen van objecten kom je verder in het spel. Zo moet je al direct een eettafel bouwen waaraan je met de dwergen kunt eten.

Bereid je voor op het einde van de saga

LEGO The Hobbit is in april 2014 gelanceerd, een half jaar voor de première van de derde film. Met de game kun je die tijd goed overbruggen, en wie weet komt er zelfs een tweede of derde deel van het spel. Je bent een ieder geval een poos zoet met LEGO The Hobbit.

Vond je dit leuk? Lees dan ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie

Advertentie