Advertentie

Minecraft: de 8 beste mods van dit moment

Minecraft: de 8 beste mods van dit moment

De wereld van mods is een fascinerende wereld waarin je snel verdwaalt. Om je te helpen, heb ik een lijst samengesteld van mijn persoonlijke favorieten. Ik leg uit wat deze mods doen en hoe je ze installeert.

Met mods verander je verschillende aspecten van Minecraft. Sommigen voegen nieuwe blokken toe. Weer andere verbeteren de graphics. Je installeert ze gemakkelijk met een tool als Minecraft Forge.

Het is een vraag die me vaak gesteld wordt. Wat zijn nu de beste mods voor Minecraft? De acht onderstaande aanpassingen zijn op dit moment favoriet.

Minecraft Forge, eenvoudig installeren

Een probleem dat vaak voorkomt, is dat sommige mods lastig of zelfs onmogelijk te installeren zijn. Forge lost dit probleem voor je op. Met dit programma installeer je een groot aantal mods.

Heb je Forge eenmaal geïnstalleerd, dan open je Minecraft en selecteer je het profiel Forge. Vervolgens start je het spel opnieuw op. Het systeem is zeer eenvoudig.

Chroma Hills, Zelda-achtige graphics in Minecraft

Chroma Hills is een pakket waarmee je de standaard Minecraft-graphics verandert in een verfijnde stijl die doet denken aan de bekende Zelda-games. Er zijn meer van dit soort pakketten, maar dit is mijn persoonlijke favoriet.

Het uiterlijk van Minecraft na het installeren van Chroma Hills is prachtig. Hier zie je enkele voorbeelden.

Om Chroma Hills te installeren kopieer je het zip-bestand naar de /assets map van Minecraft. Dit doe je eenvoudig door op Windows + R te drukken en %AppData% te tikken. /assets is één van de submappen van /.minecraft.

Dit is de snelste manier om bij de map AppData, die de gegevens van Minecraft bevat, te komen.

Na het kopiëren van het zip-bestand, open je Minecraft en kies je het pakket Chroma Hills onder opties. Bevestig je keuze en het uiterlijk van het spel verandert als bij toverslag.

Shaders Mod, de poort naar betere graphics

ShadersMod is een mod als Forge: op zichzelf voegt het niets toe, maar dankzij deze mod is het eenvoudiger om andere mods te installeren. In dit geval gaat het om mods die de graphics verbeteren. Download de Forge-versie die overeenkomst met jouw versie van Minecraft en zet die in de /mods map.

Het is heel belangrijk dat je de Forge-versie en niet de installer downloadt. Het installatieprogramma maakt een ander Minecraft-profiel aan waarin Forge en ook andere mods ontbreken. Kijk dus goed voor je downloadt!

SEUS (Sonic Ether’s Unbelievable Shaders)

ShadersMod is natuurlijk nutteloos zonder shader. Download daarom SEUS, mijn favoriete shader. Het effect dat deze shader heeft op de graphics van Minecraft is spectaculair, kijk maar naar het voorbeeld hieronder.

Om SEUS installeren, download je één van de versies hier en kopieer je het zip-bestand naar de map /shaderspack (maak deze als het niet bestaat. Vervolgens start je het spel op en selecteer je SEUS onder Options>Shaders.

Millenaire, een vleugje cultuur is altijd welkom

De leegte van Minecraft is één van mijn minst favoriete aspecten van het spel. De dorpen, die een paar versies geleden werden geïntroduceerd, hebben het probleem van de leegte slechts gedeeltelijk opgelost. Daarom installeerde ik Millenaire.

Een middeleeuwse stad in Millenaire. Bekijk meer screenshots op de officiële website van de mod.

Met Millenaire bouw je dorpen uit verschillende culturen in het spel, met bijpassende personages en handelsvormen. De mod heeft een eigen installer, maar de snelste manier om Millenaire te installeren het het zip-bestand in de /mods map te plaatsen.

BuildCraft, voor wie bouwen echt serieus neemt

Met BuildCraft kun je echt alles bouwen. De mod voegt mechanismen en hulpbronnen – waaronder olie – toe, zodat je allerlei machines en gebouwen kunt maken van de standaard spelblokken.

De gebruiker SpaceToad bouwt een robot met BuildCraft.

Dankzij Forge is de installatie zeer eenvoudig. Download het bestand en kopieer het naar de map /mods. Lees voor je aan de slag gaat vooral even de uitleg door.

Biomes O’ Plenty, een rijke en gevarieerde natuur

Met Biomes O’Plenty voeg je maar liefst 75 nieuwe omgevingen toe aan Minecraft. Mijn favorieten zijn de vulkaan en de weide (ideaal voor paarden).

Een vulkaan! Bekijk hier alle omgevingen van Biomes O’Plenty.

Ook Biomes O’Plenty installeer je eenvoudig door het bestand te downloaden en naar de map /mods te kopiëren.

DecoCraft, veel nieuwe decoratie-artikelen

Ik heb veel huizen gebouwd en die heb ik ingericht met … DecoCraft. Deze mod voegt veel decoratieve objecten toe aan Minecraft. Dit loopt uiteen van bestek en bedden tot grafstenen.

Een wijnkelder maken is kinderspel met Decocraft (bron).

Voeg het bestand dat overeenkomt met jouw versie van Minecraft toe aan de map /mods. Heb je het spel eenmaal gestart, dan maak je objecten naar aanleiding van de recepten in de documentatie.

Mo’Creatures, nieuwe dieren

Koeien en kippen zijn prima, maar de wereld van Minecraft verdient meer dieren. Met Mo’Creatures voeg je 40 nieuwe schepsels toe aan het spel, waaronder olifanten en lopende bomen.

Met Mo’Creatures voeg je onder andere enten toe aan het spel (bron).

Om Mo’Creatures te kunnen draaien heb je CustomMobSpawner nodig. Kopieer beide bestanden naar de map /mods en zie je wezens verschijnen. Check voor meer informatie de originele forumpost.

Wat als Minecraft foutmeldingen geeft?

Persoonlijk heb ik geen problemen gehad met deze mods in combinatie met Minecraft 1.7.10, maar het is mogelijk dat dit verandert met toekomstig updates, Ik stel voor dat je de mods één voor één toevoegt en vervolgens probeert.

Wat zijn jouw favoriete mods voor Minecraft?

Lees ook:

Bron coverafbeelding: XSSheep

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie