Advertentie

Mogelijk toegang tot persoonlijke gegevens via Microsoft Word

Mogelijk toegang tot persoonlijke gegevens via Microsoft Word

Microsoft waarschuwt gebruikers voor een beveiligingsprobleem in Microsoft Word 2010. Een schadelijk RTF-bestand, zogenaamde rich format text, biedt mogelijk toegang tot persoonlijke informatie in Windows. Gebruikers met Administratierechten lopen meer gevaar aangezien aanvallers met hun informatie het hele systeem kunnen bekijken.

Het gat in de beveiliging kan ook geactiveerd worden via Outlook aangezien dit programma Word gebruikt om een preview te tonen van RTF-bestanden. Word is het standaardprogramma voor Outlook 2007, 2010 en 2013. Mac-gebruikers die Microsoft Office 2011 voor OS X geïnstalleerd hebben, lopen ook risico door hetzelfde probleem getroffen te worden.

Microsoft onderzoekt de kwetsbaarheid in het systeem en zal zo snel mogelijk actie ondernemen. Het is echter nog niet bekend wat er moet gebeuren om dit probleem op te lossen. Volgens het Security Advisory-artikel waarin de problemen toegelicht worden zijn er twee manieren om op dit moment niet getroffen te worden:

  • Schakel de mogelijkheid om RTF-bestanden te openen uit in Microsoft Word. Om dit te doen bezoek je de Microsoft fix it pagina.
  • Lees e-mailberichten in standaard tekstformaat, lees hier hoe dit werkt.

Zoals altijd benadrukt Microsoft dat het belangrijk is de bron van ontvangen bestanden te controleren op authenticiteit. De kans dat een document schadelijk is, is groter als de verzender niet bekend is.

Softonic houdt je via Facebook en Twitter op de hoogte van het laatste nieuws over Microsoft!

[Bron: Microsoft Security Advisory]

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie

Advertentie