Advertentie

Nederlandse designer ontwerpt concept van SoundCloud voor iOS 7

Nederlandse designer ontwerpt concept van SoundCloud voor iOS 7

Begin oktober, toen iedereen nog met smart zat te wachten op WhatsApp voor iOS 7, toonde Nederlandse designer Timo Wever een conceptresultaat van de app. Nu heeft de ontwerper de muziek-app SoundCloud een volledige make-over voor het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple gegeven.

In een reactie aan Softonic laat Wever weten de app “wat meer kleur” te willen geven. Het ontwerp van SoundCloud is nog niet geüpdatet voor iOS 7 en ziet er daardoor nog niet zo strak uit als de apps die reeds een vernieuwing hebben ontvangen. Wever heeft niet enkel visuele wijzigingen doorgevoerd:

Naast het nieuwe design heb ik ook een aantal functionele aanpassingen ingedachte. Zo wordt er in de stream weergegeven welke sound er op dit moment wordt afgespeeld. Wanneer er gescrolld wordt, verdwijnt dit uit beeld net zoals de balken bij Safari. Ook is er bij de stream een ‘hamburger’ menu toegevoegd, waardoor het menu onderaan niet meer nodig is. Bij het profiel is een groter beeld dan nu, wanneer er naar beneden gescrolld wordt schuift de content over het beeld heen. Wanneer de tabs bereikt zijn, zullen deze aan de bovenkant blijven staan.

Apple liet onlangs weten binnenkort enkel nog apps en updates te accepteren die geoptimaliseerd zijn voor iOS 7. De ontwikkelaars van SoundCloud kunnen bij hun update kijken naar het ontwerp van Wever, dat volledig bij het strakke, platte design van iOS past.

Volg Softonic op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over iOS 7!
Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie

Advertentie