Advertentie

Negen griezelige foto-apps om je vrienden de stuipen op het lijf te jagen

Negen griezelige foto-apps om je vrienden de stuipen op het lijf te jagen

Gebruik je smartphone om in een monster of zombie te veranderen, laat spoken uit het niet verschijnen en nog veel meer.

Of het nou Halloween is of niet, het is altijd leuk om de foto’s die je maakt met je smartphone een angstaanjagend uiterlijk te geven. Breng wat leven in je saaie Instagram-tijdlijn of laat je vrienden en familie schrikken.

Zowel Google Play als iTunes bieden verschillende apps met een horrortintje aan, maar ze zijn niet allemaal even goed. Wij helpen je een handje en stelden een lijst samen met negen onmisbare apps voor de horror-fotograaf.

A Monster Me Photo Fun: laat het monster in je naar buiten

Je met make-up tot monster omtoveren en zo iedereen aan het schrikken maken is best leuk, maar het kost natuurlijk enorm veel tijd, en al die schmink is ook niet gratis. Met A Monster Me is alles een stuk simpeler, sneller en goedkoper. De app laat je op eenvoudige wijze foto’s bewerken zodat jij of andere mensen eruit zien als een hels monster.

Uitpuilende ogen, angstaanjagend vervormde monden, littekens, vreemde kapsels… De app biedt verschillende accessoires om aan je foto toe te voegen voor een ijzingwekkende resultaat.

Monster-fy Photo Sticker Fun: word een cartoon-monster

Met Monster-fy voor Android geef je je foto’s een monsterlijk uiterlijk. De app is zeer eenvoudig te gebruiken. De accessoires zien er meer cartoonachtig uit dan echt angstaanjagend en toveren een lach op je gezicht.

ZombieBooth 1 en 2: we kunnen allemaal zombies worden

Heksen, spoken, vampiers… We hebben ze allemaal voorbij zien komen, maar de afgelopen jaren was er maar één echte koning der monsters: de zombie. Met ZombieBooth voeg jij je ook bij deze levende doden. Maak een selfie, geef aan waar je ogen en je mond zijn en de app verandert je in een zombie.

In tegenstelling tot andere apps krijg je bij ZombieBooth geen statisch portret, maar beweegt je zombie-evenbeeld, al grommend en bijtend. Er is ook een tweede deel van ZombieBooth, met nog meer mogelijkheden.

Paranormal Camera-Scary Ghost Prank: spoken in je foto

Hou je vrienden voor de gek met deze app, waarmee je spoken en andere enge wezens toevoegt aan je foto’s. Het resultaat is subtiel en erg natuurlijk. Mensen die in het paranormale geloven, zouden wel eens kunnen twijfelen of de foto’s geretoucheerd of echt zijn.

Ghost Camera: geesten en meer

Ghost Camera voor Android is een soortgelijke app, waarmee je effecten toevoegt aan je foto’s. Daarnaast bevat de app een recorder waarmee je paranormale verschijnselen vast zou kunnen leggen en een aantal puzzels.

Horrorcam: gruwelijke foto’s in een paar stappen

Wil je je gewone foto’s er uit laten zien als een poster voor een horrorfilm? Gebruik dan Horror Cam. Dze app heeft vele filters en effecten waarmee je je foto een duister tintje geeft. Je deelt je creatie via social media of uploadt deze naar de galerie van de app, waar de gebruikers hun best foto’s delen.

Scary Cam Photo Editor: Instagram, maar dan duister

Voor Android is er een soortgelijke app, genaamd Scary Cam. Deze app richt zich meer op Instagram-fans en heeft verschillende filters en omlijstingen. Baal je van al die Instagram-foto’s die er hetzelfde uitzien? Probeer dan Scary Cam.

Ghost Lens: maak je eigen spookfilm

Enge foto’s niet genoeg? Maak dan een spookachtige film met Ghost Lens. Met deze app voor de iPhone leg je verschillende opnames over elkaar heen en maak je contact met je eigen geest. Het resultaat is, dankzij de vele opties en de mogelijkheid om het geluid aan te passen, werkelijk spectaculair te noemen.

Geef je angstaanjagende creativiteit de ruimte

Alle apps op deze lijst zijn zeer eenvoudig te bedienen, maar het resultaat is vooral afhankelijk van je eigen fantasie. Zoek dus de duisterste krochten van je verbeeldingskracht op en ga helemaal los voor een werkelijk angstaanjagende creatie.

Hoe maak jij jouw vrienden aan het schrikken tijdens Halloween?

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie

Advertentie