Advertentie

Artikel

Pressy: Android aansturen met maar één knop

Sophie Notten

Gepubliceerd

Pressy is een app die allerlei functies op je mobiel automatiseert. De app is volledig naar wens aan te passen en maakt je leven een stuk gemakkelijker. Maar hoe werkt het precies?

Pressy is een van die eenvoudige uitvindingen die eigenlijk nuttig is voor iedereen met een mobiele telefoon. In dit artikel leg ik uit wat Pressy precies is en hoe het werkt. Maar boven alles zal ik het hebben over de samenwerking tussen app en fysieke knop; zonder deze combinatie is Pressy volledig onbruikbaar.

Pressy: Android aansturen met maar één knop

Kort samengevat is Pressy een extra fysieke toets voor je mobiel, volledig te configureren en te gebruiken wanneer je mobiel is vergrendeld. Het externe apparaatje verbindt met een plug in de headset-ingang van je telefoon. Het enige nadeel is dus dat je niet tegelijk muziek kunt luisteren. Pressy is beschikbaar voor telefoons en tablets met Android.

Hoe werkt Pressy?

De knop op zich doet niets. Het is de vereniging van de kleine gadget met de Android-app die zorgt dat er mobiele magie ontstaat. Begin daarom met het downloaden en installeren van de app. Het handigste is om de QR-code te scannen die je in de doos erbij krijgt; anders download je Pressy uit de Google Play Store via deze link.

Met de app geïnstalleerd op je mobiel hoef je de Pressy-gadget alleen nog maar aan te sluiten en de app te openen.

De eerste stappen zijn eenvoudig. Na het aanmelden krijg je een korte handleiding voor beginners om vertrouwd te raken met het concept. Pressy stel je in als een soort morsecode: jij bepaalt hoe de app reageert op lang of kort drukken op de knop.

Pressy staat je toe een oneindige combinatie van toetsdrukken in te stellen met bijbehorende effect, maar biedt ook een aantal vooraf gedefinieerde acties, zoals het gebruiken van je flitser als zaklamp, camera openen, telefoonfunctie activeren of de fotogalerij openen.

Pressy gaat verder. De knop is even goed te koppelen aan andere apps op je telefoon. Dat is waar het systeem zijn echte kracht toont.

Pressy op zijn best: gebruiken met apps

Wanneer je een app koppelt aan Pressy stel je zelf in wat de knop precies moet doen wanneer je erop drukt. Sommige apps zijn beter in te stellen dan andere. Met Evernote bijvoorbeeld kies je ervoor om de app de openen met een druk op de knop en specifieke notities te openen die je hebt opgeslagen. Dat doe je via de optie Shortcuts.

Met WhatsApp kies je ervoor om met een druk op de knop de app te openen en gesprekken met specifieke personen te openen met een knoppencommando. Een voorbeeld: druk je eenmaal op Pressy dan open je een conversatie met je partner, tweemaal en je chat tegen je broer, driemaal opent een chat met je moeder. Zo simpel als wat.

Meer geavanceerde opties stellen je in staat om te spelen met de configuratie van je mobiel. Wi-Fi, Bluetooth of trilmodus in- en uitschakelen is allemaal te doen met die ene knop van Pressy. De Pressy-app heeft zelf ook een handig dashboard om zulke opties te besturen.

Eindeloze mogelijkheden

De combinatie tussen app en gadget maken Pressy een ongelofelijk interessant concept. Het idee is goed en de bediening is fijn, al is de reactietijd net wat langer dan ik zou willen. Belangrijkste onderdeel zijn de volledig naar wens in te stellen commando’s, waarmee je Pressy kan laten doen wat jij wilt.

Gebruik jij Pressy? Vertel ons hier jouw ervaringen!