Advertentie

Artikel

Sam’s keuze: de beste muziekspeler-app voor Android

Samuel Marc

Gepubliceerd

Wat is de beste muziekspeler voor Android? Persoonlijk ben ik een tijd geleden overgestapt van mp3’s naar streaming muziek. Het was ware liefde tussen mij en Spotify, tot het onvermijdelijke gebeurde.

Een obscuur nummer dat ik wilde luisteren was afwezig bij ’s werelds populairste muziekdienst. Alternatief Google Play Music had de track wel, maar al gauw liep ik ook daar tegen beperkingen aan. Dus moest ik terugkeren naar de goede oude mp3. Zo begon mijn zoektocht naar de perfecte audiospeler voor Android.

Sam’s keuze: de beste muziekspeler-app voor Android

De beste app

Shuttle Music Player

Laten we duidelijk zijn: Google Play Music is geen slechte muziekspeler, verre van dat. Maar de toepassing van Google biedt slechts het absolute minimum qua functies. Shuttle Music Player grijpt de sterke punten van Google Play Music en vult die aan met een handvol handige functies die gemakkelijk te bedienen zijn.

Shuttle lijkt qua interface erg op Google Play Music en is zodoende helder en intuïtief vormgegeven. De speler wordt niet gehinderd door oubollige menu’s die we terugzien bij veel concurrenten. Shuttle Music Player blinkt uit in gebruiksgemak en is daarom mijn grote favoriet.

Shuttle Music Player laat zich gemakkelijk bedienen.

Maar Shuttle Music Player gaat verder. Het voegt handige functies toe die al gauw onmisbaar blijken. De app downloadt zelf covers van elk album, speelt opeenvolgende tracks af zonder pauze en maakt het mogelijk om mp3’s te gebruiken als ringtone.

Daarnaast is Shuttle Music Player aan te passen naar jouw wensen. Kies je eigen thema om de app persoonlijker te maken, schakel tussen albumweergaves of activeer de equalizer om muziek precies te laten klinken zoals jij dat wilt.

Shuttle Music Player is niet de meest complete of de allermooiste in zijn soort, maar is zo intuïtief dat iedereen de app kan gebruiken. Groot voordeel: de gratis versie van Shuttle Music Player is uitstekend te gebruiken; een relatief zeldzame eigenschap onder digitale muziekspelers.

Download Shuttle Music Player

De sterren van morgen

Maar Shuttle Music Player is niet de enige goede muziekspeler op de Android-markt. Er staan een aantal apps te trappelen om de troon in de nabije toekomst over te nemen, met ieder hun eigen set aan innovatieve functies.

musiXmatch

Ik moet toegeven: ik was erg onder de indruk van de nieuwe versie van musiXmatch. De app combineert een stijlvol design met traditionele elementen: het lezen van songteksten, informatie over de artiest en zelfs een karaokemodus voor de feestgangers.

Download musiXmatch

doubleTwist Player

DoubleTwist Player is een app zoals we die anno 2014 verwachten: volledig modulair en aanpasbaar met talloze opties… tegen betaling. Hoewel de gratis variant prima in elkaar zit, komt de app pas echt tot zijn recht wanneer je een paar euro neerlegt. Het maakt doubleTwist Player tot een ware oorlogsmachine voor muziekliefhebbers, met functies als het synchroniseren van muziek via Wi-Fi, streaming naar Apple TV, Xbox en PlayStation, album art downloaden en een fantastisch vormgegeven equalizer.

Download doubleTwist Player

Met Shuttle Music Player op mijn telefoon kan ik weer van mijn favoriete muziek genieten. Niet alleen mijn smartphone, maar ook mijn oren verdienen namelijk alleen het beste! Ben je geen fan van Shuttle Music Player? Probeer dan de twee vooruitstreven alternatieven, om te zien wat de toekomst der digitale muziekspelers ons gaat brengen.

Lees ook:

Misschien interesseert je ook