Advertentie

Artikel

Sam’s keuze: de beste videochat-app voor Android

Samuel Marc

Gepubliceerd

Wat is de beste videochat-app voor Android? Die vraag wordt me de laatste jaren vaak gesteld. Tijd voor antwoord.

Ik heb het geluk vrienden te hebben van over de hele wereld. In mijn situatie is video conferencing, oftewel videochatten met meerdere mensen in één gesprek, een uitkomst. We begonnen met Skype, maar Skype kent zijn beperkingen. Dus ging ik op zoek naar de perfecte videochat-app voor Android. Dit is de allerbeste.

Sam’s keuze: de beste videochat-app voor Android

De beste app voor videochats

Hangouts

Het is tijd om onder ogen te zien dat Hangouts beter is dan Skype voor videochats. Videoconferences zijn tegenwoordig gratis op Skype (dat was ooit anders), maar alleen beschikbaar voor pc-gebruikers. En dat is een nadeel. Hangouts daarentegen voelt zich als een vis in het water op de mobiele platformen.

De app bevat velerlei functies maar is boven alles erg gebruiksvriendelijk. Iedereen – je broer, je vriend, je moeder, je opa – heeft Hangouts in een handomdraai onder de knie. De app laat je chatten met maximaal tien personen en het is mogelijk om tijdens een lopende chat nog mensen uit te nodigen.

Hangouts is een toonbeeld van gebruiksvriendelijkheid.

Nog een groot voordeel van Hangouts ten opzichte van de concurrentie: bijna iedereen heeft een Google-account. Dus is er geen noodzaak voor je dierbaren om zich in te schrijven voor een extra service. De app is daarnaast beschikbaar op alle gangbare mobiele platformen en pc-gebruikers hoeven niet eens software te installeren om Hangouts te gebruiken. Een browser is voldoende.

Download Hangouts

Rijzende sterren

Hangouts is momenteel de koploper, maar de app van Google heeft een hele stoot aan achtervolgers in zijn slipstream. De volgende apps zijn misschien niet de beste in hun soort, maar hebben de potentie om Hangouts in de toekomst van de troon te stoten. Het is een verzameling van uniek design en innovatieve concepten.

Rounds

Rounds is als videochat-app zijn tijd ver vooruit. Naast gratis videogesprekken, gebruik je Rounds om games, video’s, foto’s, tekeningen en bezochte websites met elkaar te delen. Rounds is van plan je videogesprekken te transformeren tot speelse momenten. De app heeft in ieder geval de wind in de zeilen!

Download Rounds

Glide

Een van de belangrijkste problemen bij het organiseren van groepsgesprekken is het coördineren van agenda’s van de deelnemers. Glide probeert dit op te lossen. In plaats van met zijn allen tegelijkertijd online te komen, biedt Glide de mogelijkheid om videoberichten op te nemen, die de rest van de groep dan in hun eigen tijd kan bekijken en beantwoorden. Een interessant een verfrissend concept. Wordt vervolgd…

Download Glide

Snapchat

Sinds de laatste update heeft Snapchat een tekst- en videochat-functie. Dat is vooral nog leuk op papier. Met één tik op het scherm begin je een videochat met je contactpersoon, wanneer hij of zij online is. We zeggen op papier, want de beeld- en geluidskwaliteit is momenteel nog ondermaats. Het werkt, maar de revolutie is nog ver weg.

Download Snapchat

Wil je nú de beste videochat-app, dan download je Hangouts. Je smartphone verdient het beste, toch? Maar schroom niet om ook de andere applicaties eens uit te proberen. Voor je het weet groeien ze uit tot populaire diensten, zodat je met vrienden, familie of collega’s op innovatieve wijze in contact blijft. Wat is jouw favoriet?

Lees ook: