Advertentie

Artikel

Sam’s keuze: de beste GPS-app voor Android

Samuel Marc

Gepubliceerd

Wat is de beste GPS-app voor Android? Als je net als ik bent, is je richtingsgevoel dramatisch en geven landkaarten je per direct puistjes. Gelukkig zijn er legio navigatie-apps te vinden in Google Play. Maar welke is de beste?

Onderweg, met mijn Android op zak, vertrouw ik eigenlijk altijd op Google Maps om mijn routes te plannen. De app van Google geniet een goede reputatie en lijkt op dit moment weinig concurrentie te hebben. Toch?

Sam’s keuze: de beste GPS-app voor Android

Google Maps is niet feilloos. Het heeft me meer dan eens op het verkeerde pad gestuurd. De modder in. Terwijl het snoeihard regende. Die druilerige dag besloot ik, nadat ik op zoek moest naar een nieuw paar sneakers, op zoek te gaan naar een vervanger. Aanbevolen routes, een offline modus, stap-voor-stap navigatie, openbaar vervoer, files… al deze factoren heb ik overwogen om mijn keuze te bepalen. Het resultaat is verrassend.

De beste navigatie-app

Google Maps

Met negen jaar ervaring blijft Google Maps de onbetwiste meester der GPS-apps, ook op de mobiele platformen. De app van Google biedt alles wat ik zoek in een navigator en gaat gelukkig ook goed met zijn tijd mee. Kaarten zijn nauwkeurig en worden regelmatig bijgewerkt, zodat een adres vinden en een route plannen in de meeste gevallen probleemloos gaat, of je nu te voet, per auto of met het openbaar vervoer reist.

Wat Google Maps echter uniek maakt zijn de extra functies die er de afgelopen zijn bijgekomen.

Aanbevelingen, stap-voor-stap navigatie, Street View… De kracht zit hem in de extra’s

Google Maps gaat veel verder dan eenvoudige navigatie. Met Street View neem je een virtuele tour door grote steden en soms zelf het interieur van gebouwen. De app geeft aanbevelingen over winkels in de buurt, houdt je op de hoogte van verkeersdrukte op jouw route en biedt de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan. Ideaal voor in het buitenland.

Dus ook ik moet de feiten onder ogen zien: Google Maps is de kampioen van de GPS op Android. Het is een veilige gok voor iedereen die wel eens op pad gaat maar het richtingsgevoel heeft van een Samuel Marc.

Download Google Maps

Rijzende sterren

Google’s suprematie op het gebied van navigatie verhindert niet dat her en der serieuze concurrenten de kop opsteken. Steeds meer goed ontworpen en innovatieve concepten laten hun gezicht zien. Hun bestaan is nog pril, maar misschien zijn het wel de navigatiekoningen van morgen.

Moovit

Moovit is gespecialiseerd in openbaar vervoer. Een beetje à la 9292 dus, maar dan anders. De apps is gebaseerd op de gratis kaarten van OpenStreetMap en helpt je een route plannen met de bus, metro, trein of tram.

Behalve een krachtige routeplanner, toont Moovit uitgebreide tijdschema’s per halte en geeft het real-time info over verkeer. Moovit is effectiever en uitgebreider dan Google Maps op OV-gebied en ondersteunt op het moment van schrijven meer dan 350 steden. We like to Moovit; het is een veelbelovende app!

Download Moovit

Waze

Waze is de beste vriend van automobilisten. De app biedt verbeterde alert-kaarten gegenereerd door Waze-gebruikers. Ongevallen, files en politiecontroles; de Waze-community houdt ze in de gaten.

Waze boekte zoveel succes dat het concept werd overgekocht door Google in juni 2013. De dienst moet onderdeel worden van Google Maps op de lange termijn; nu gebruik je ‘m nog gewoon los. Waze maakt het leven van chauffeurs een stuk makkelijker.

Download Waze

Heb je een Android-telefoon, dan installeer je Google Maps. Zo simpel is het. Je smartphone verdient het beste van het beste, toch? Dat neemt niet weg dat het loont om eens verder te kijken en een van de bovenstaande apps uit te proberen. Wat is jouw favoriete GPS-app? Laat het weten in de reacties!

Wat kiest Sam nog meer? Check het hier!

Misschien interesseert je ook