Advertentie

Artikel

Samsung bereidt zich voor op de launch van Tizen OS tijdens het MWC

Sophie Notten

Gepubliceerd

Samsung en Intel hebben bevestigd dat de mobiele telefoons die zij tijdens het Mobile World Congress (MWC) gaan presenteren het besturingssysteem Tizen OS geïnstalleerd hebben. Het MWC vindt van vanaf 23 februari in Barcelona. Tizen OS is een poging van Samsung om zich los te maken van Google-dominantie met hun eigen apparaten en applicaties.

Het besturingssysteem Tizen OS zou eigenlijk vorig jaar gelanceerd worden, maar de ontwikkeling was toen nog niet volledig. Bezoekers zag tijdens het MWC 2013 enkel prototypes van het programma. Tizen was toen nog in de beginfase, maar een jaar later is er een hoop veranderd.

Samsung bereidt zich voor op de launch van Tizen OS tijdens het MWC

Tizen OS 3.0 is n u een feit en Samsung wil in eerste instantie concurreren met Firefox OS en Sailfish OS. Het open karakter van Tizen werkt in het voordeel van het programma, want als de gemeenschap groot genoeg wordt, wordt ontwikkelen sneller en eenvoudiger.

Tizen ontstond drie jaar geleden na de fusie van MeeGo en Limo en was aanvankelijk bedoeld om de monopolie van Android en iOS te eindigen. De afgelopen jaren is het mobiele landschap en is er meer plaats voor alternatieve besturingssystemen. Het is wellicht enigszins ironisch dat Samsung veruit de meeste Android-toestellen ter wereld verkoopt en op grote schaal bijdraagt aan het succes van het systeem.

[Bron: PC World]

Misschien interesseert je ook