Advertentie

SimCity: met mods je droomstad bouwen

SimCity: met mods je droomstad bouwen

Met de officiële zegen van de ontwikkelaar mogen SimCity-spelers eindelijk aan de slag met mods: door spelers zelfgemaakte modificaties voor het spel. Iedereen heeft zo de vrijheid om de stedensimulator naar wens aan te passen, zij het met een paar regels.

Het always online-beleid bij SimCity stond vooralsnog het ontwikkelen van mods in de weg. Nu SimCity binnenkort ook offline gaat, worden mods wel toegestaan, zolang ze de game geen schade toebrengen voor andere spelers. Wat mag wel en wat mag niet?

Dit mag wel

  • Modding
  • Vragen naar en bespreken van mods op het officiële forum
  • Donaties voor complexe mods, mits de inhoud voor alle spelers hetzelfde en vrij toegankelijk blijft

Dit mag niet

  • SimCity-muziek voor eigen mods gebruiken
  • Storingen in het online spelverloop
  • Schending van auteursrecht
  • Commerciële modding: geld voor mods vragen is verboden
  • Mods mogen geen uitvoerbare bestanden (COM, EXE, DLL) bevatten

SimCity: Markets

Ook uitgesloten: mods die ingrijpen in het economische systeem van SimCity

SimCity-mods zoeken en installeren

Goed, je wilt dus mods installeren voor SimCity. Waar vind je ze? Bezoek bijvoorbeeld eens Simtropolis, waar je nieuwe stations of fastfood-ketens voor je steden vindt. Ook een goede plek om mods te zoeken is het SimCity forum, waar je ook op de hoogte blijft van de laatste wijzigingen van bestaande mods.

Installatie van de mods is zeer eenvoudig. Na het downloaden, dien je het bestand met een programma als WinRAR uit de pakken naar de map Origin Games\SimCity\SimCityData op je harde schijf. Om een mod te deïnstalleren, verwijder je de bestanden gewoon uit dezelfde map.

Beter laat dan nooit

Mods zijn het zout in de soep, de kers op de kaart voor alle Sim-games. Zonder mods is een SimCity of De Sims-spel beperkt houdbaar; de lol zit ‘m in telkens nieuwe dingen proberen. Daarom is het goed om te zien dat Electronic Arts het eindelijk mogelijk maakt voor spelers om zelf in te grijpen in SimCity. Het is jammer dat het zo lang heeft moeten duren voor we überhaupt een offline-modus krijgen, maar heft geeft spelers in ieder geval reden om SimCity weer eens op te starten.

Ga jij mods installeren voor SimCity?

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie