Advertentie

Artikel

Software om van te smullen: deel 1

Rik Matena

Gepubliceerd

In deze terugkerende reeks blogposts raden wij  leuke, nuttige of knotsgekke software aan die je misschien nog niet kent.

Deze keer de favorieten van Rik: SnagIt, Turn Off the LightsAlarm Clock.

Snagit

Wil je iets op het beeldscherm vastleggen, dan heb je een applicatie nodig om schermafbeeldingen –oftewel screenshots– te maken. Van alle screenshotprogramma’s steekt Snagit (Windows/Mac) er met kop en schouders bovenuit. De eerste stap in het maken van screenshots is hetzelfde als bij vrijwel alle concurrenten: je drukt een bepaalde sneltoets(combinatie) in.

Waar Snagit in uitblinkt is zo ongeveer alles wat daarna komt. Het gereedschap waarmee je de screenshot maakt is ontzettend flexibel, met automatische selectie van vensters en verdonkering van de achtergrond ter contrast. Nieuwe schermafbeeldingen bewerk je vervolgens  in de Snagit Editor. Dit menu is niet alleen erg intuïtief (dankzij de Office-achtige horizontale ‘lint’), maar bevat ook een schat aan gereedschap voor het toevoegen van vormen, randen, effecten en ga zo maar door.

Turn Off the Lights

Turn Off the Lights is een addon voor browsers waarmee je het ‘licht’ rond een YouTube-video dimt. Zo verdwijnen randzaken als reacties, reclames en gerelateerde video’s achter spreekwoordelijke bioscoopgordijnen. De extensie is beschikbaar voor alle grote browsers: Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari & Opera.

Alarm Clock

Als je net als ik niet genoeg hebt aan 1 alarmklok, dan heb ik een handige tip voor je: Alarm Clock. Met deze gratis applicatie transformeer je jouw pc tot wekker. Je stelt Alarm Clock eenvoudig in, want het programma bestaat uit een enkel venstertje met voor elke dag van de week één alarm. Geloof me: Alarm Clock werkt. De biep is schel, irritant en dus precies wat je nodig hebt. Er kleeft wel 1 groot nadeel aan de applicatie: je computer moet aanstaan.

Misschien interesseert je ook