Advertentie

Artikel

Spider-Man, Maleficent, Aladdin: de 10 beste personages van Disney Infinity 2.0

Maria Baeta

Gepubliceerd

Disney Infinity 2.0. is een actiespel voor alle leeftijden waarin je tientallen personages uit de universa van Disney en Marvel speelt. Het spel en een aantal personages zijn gratis, maar wil je met alle karakters kunnen spelen, dan moet je deze kopen en ontgrendelen.

Het spel heeft momenteel 30 karakters. Die zijn allemaal geweldig, absoluut, maar in dit artikel besteden we aandacht aan de tien die wij het allergaafst vinden.

Spider-Man, Maleficent, Aladdin: de 10 beste personages van Disney Infinity 2.0

Spider-Man: de veelzijdige superheld

Onze favoriete vriendelijke superheld debuteert in Disney Infinity 2.0 en wordt direct geconfronteerd met aartsvijand Green Goblin en andere klassieke Marvel bad guys.

Het alter ego van Peter Parker heeft de vaardigheden die we kennen uit de films en stripboeken. De nadruk ligt op het beklimmen van gebouwen en web-slingeren.

Maleficent: de machtigste fee

Eén van de klassieke Disney-schurken is uitgegroeid tot een ware fan-favoriet. Ongetwijfeld heeft de recente vertolking van Angelina Jolie hier aan bijgedragen.

Maleficent is één van de meest krachtige personages in het spel. Ze kan orbs en doornige takken laten verschijnen en heeft een speciale aanval met een zwerm kraaien. Slecht zijn was nog nooit zo leuk!

Stitch: klein, maar nuttig

Stitch, oftwel Experiment 626, is een vriendelijk buitenaards wezen die naar aarde kwam en vrienden werd met het meisje Lilo. Laat je niet misleiden door zijn lieve uiterlijk, het kleine beestje heeft veel vaardigheden die je goed van pas komen in Disney Infinity 2.0.

Stitch kan goed springen waardoor hij gemakkelijk bij hoge plaatsen kan komen. Ook komt zijn lasergun goed van pas. Stitch is goed bestand tegen aanvallen en is erg sterk. Stitch heeft zijn eigen Toy Box: “Stitch’s Tropical Rescue”.

Hulk: pure bovenmenselijke kracht

Ga je flink vechten, speel dan met de Hulk. Het alter ego van Bruce Banner is ideaal om je vijanden in de pan te hakken. Verkies je brute kracht boven strategie, dan is de groene geweldenaar je man!

Rocket Raccon: de strateeg

Hij lijkt op een wasbeer, maar schijn bedriegt: Rocket Raccoon is eigenlijk een genetisch gemanipuleerde alien. Hij is een groot krijger en bovenal een groot strateeg.

Rocket Raccoon schiet met beide handen tegelijk en kan ook zwaardere wapens gebruiken. Als de leider van de Guardians of the Galaxy, Star Lord, niet beschikbaar is, neemt hij het commando over.

Zijn goede band met de andere Guardians komt ook tot uiting in de samenwerking met Groot: Rocket Raccoon kan op zijn rug zitten en zo van grotere hoogtes schieten.

Tinkerbell: de genezende fee

Na Peter Pan in de eerste Disney Infinity komt nu zijn trouwste bondgenoot Tinkerbell langs. Deze kleine fee gebruikt magie om goed te doen.

Hoewel de vliegende Tinkerbell vijanden kan aanvallen, is haar grootste kracht het genezen van zichzelf en haar bondgenoten.

Donald: de gekste eend

Mickey Mouse is natuurlijk hét icoon van Disney, maar wij waren eigenlijk altijd meer fan van Donald Duck en daarom zijn we ook zo blij dat hij nu een speelbaar personage is in Disney Infinity 2.0.

De bekende geanimeerde eend richt zich op één-op-één gevechten en maakt met zijn hamer verschillende combo’s. Daarnaast verbaast hij zijn tegenstanders door vreemde objecten naar ze te gooien, zoals schoenen, vazen, lampen en meloenen.

Merida: de roodharige strijder

Merida, de ster van ‘Brave’ is een Disney-prinses van de nieuwe generatie, net als Elsa en Anna van ‘Frozen’. In tegenstelling tot Assepoester, Sneeuwwitje of Aurora, die meer bezig zijn met het zoeken naar hun droomprins, is deze roodharige dame een echte krijger die zorgt voor volop actie in Disney Infinity 2.0.

Met pijl en boog voert ze effectieve aanvallen uit. Ook heeft ze een zwaard voor één op één gevechten. Merida heeft haar eigen Toy Box: “Brave Forest Siege”.

Aladdin: de snelste dief

Aladdin kennen we allemaal als de behendige dief uit de gelijknamige film. Zijn vingervlugge vaardigheden past hij opnieuw toe in Disney Infinity 2.0.

Ook vecht hij tegen zijn vijanden met een zwaard en krijgt de fles van de geest een nieuwe bestemming: het wordt een geïmproviseerde boemerang waarmee je vijanden vanaf een afstand uitschakelt.

Het liefje van Aladdin, prinses Jasmine, komt binnenkort ook beschikbaar als speelbaar personage.

Hiro Hamada: de robot-spion

In deze lijst zitten veel oude karakters, maar laten we ook de nieuwkomers niet vergeten. Eén van de meest veelbelovende is de stervan de nieuwe Disney-film ‘Big Hero 6’.

Maar wie is Hiro Hamada? Deze wonderbaarlijke jongen is voorzien van de nieuwste generatie gerobotiseerde wapenrusting. Met deze beweeg je je voort, lanceer je raketten en kun je onopgemerkt spioneren. Klinkt veelbelovend, of niet?

Net als Rocket Raccoon kan Hiro ook op de rug van een andere personage rijden. In dit geval is dat Baymax, de gigantische robot uit ‘Big Hero 6’.

Oude en nieuwe vrienden

Er zijn natuurlijk nog veel meer namen, zoals de rest van The Avengers en de Guardians of the Galaxy, maar we wilden een gevarieerd team van helden samenstellen.

Daarnaast is het ook mogelijke om helden uit het vorige deel te halen: Elsa en Anna van ‘Frozen’, The Incredibles, de klassieke Mickey of de helden uit ‘Toy Story’. Met wie speel jij het liefst?

Fan van Disney Infinity 2.0? Probeer dan ook deze spellen:

Misschien interesseert je ook