Advertentie

Spotify-lijsten delen zonder Facebook

Spotify-lijsten delen zonder Facebook

Vroeger deelde je jouw favoriete muziek met jouw favoriete mensen via zelf opgenomen mix tapes. Vandaag de dag gaat dit een stuk eenvoudiger: je deelt je Spotify-lijsten snel en gemakkelijk via Facebook. Het wordt iets lastiger als de ontvanger geen Facebook heeft, in dit artikel laten we zien hoe dat werkt.

Het meest ingewikkelde deel van deze tutorial is het vinden van je Facebook-loze vrienden. In deel 1 van dit artikel leggen we uit hoe dat werkt, in deel 2 focussen we op het delen van afspeellijsten.

Deel 1: Vrienden maken zonder Facebook

Eerst moet je de desbetreffende vriend(in) om zijn of haar Spotify-gebruikersnaam vragen, deze is te zien in de rechterbovenhoek naast je profielfoto.

De gebruikersnaam staat rechtsboven in de hoek

Dit is echter niet de enige manier om vrienden terug te vinden. Spotify gebruikt naast de gebruikersnaam een getal dat verbonden is aan een account. Je vindt dit getal in het Rekeningoverzicht, waar je eveneens de andere accountgegevens ziet.

Heb je de gebruikersnaam of het nummer van je vriend(in) gevonden, dan kan de zoektocht beginnen. Open Spotify en type spotify:user:XYZ, met de persoonsgegevens in plaats van XYZ, linksboven in het zoekveld. Klik op enter en het profiel verschijnt in de zoekresultaten.

Type spotify:user:XYZ in het zoekvenster

Om je vrienden te volgen klik je vervolgens op de Volgen-knop onder de profielfoto. Zodra je dit gedaan hebt verschijnt je nieuwe vriend in de tijdlijn rechts, en kun je beginnen met muziek delen.

Deel 2: afspeellijsten delen met vrienden

Open de gewenste afspeellijst in het linker menu. Klik nu op de drie puntjes naast de Play-knop, waar je een nieuw menu vindt met een Share-optie.

Het is mogelijk je vrienden een extra berichtje te sturen met de playlist, dit voeg je eenvoudig in het tekstvak toe.

Klik op Verzenden naar… om vrienden te zoeken en jouw muziek te delen. Daarnaast kun je de lijst ook naar meerdere mensen tegelijkertijd  sturen.

Zo, nu kan iedereen voortaan van jouw Spotify-afspeellijsten genieten, mét of zonder Facebook.

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie

Advertentie