Advertentie

Artikel

Star Wars Commander: 8 tips om snel het sterrenstelsel te veroveren

Star Wars Commander: 8 tips om snel het sterrenstelsel te veroveren
Maria Baeta

Maria Baeta

  • Bijgewerkt:

Of je nu kiest voor de Rebel Alliance of de Empire in de game Star Wars Commander; met de volgende strategieën zet je al gauw de juiste koers in naar de overwinning.

Star Wars Commander is een mobiele game voor iOS en Android, en lijkt sterk op het kassucces Clash of Clans. Hoewel de mechanica van beide games vrij gelijkwaardig zijn, heeft Star Wars Commander een aantal functies om zich te onderscheiden.

Wil je de game echt goed onder de knie krijgen en de Jedi of de Sith aan de macht helpen? Hou dan de volgende 8 tips goed in je achterhoofd.

De Rebel Alliance of de Empire: wie moet ik kiezen?

Aan het begin van je avontuur moet je een kant kiezen: de Rebel Alliance of de Empire. Beide kanten hebben hun voor- en nadelen, die doorslaggevend kunnen zijn in het slagen of falen van jouw missie.

Sluit je je aan bij de rebellen, dan heb je vanaf het begin de beschikking over hun speciale helden, maar is het tot level 4 niet mogelijk om je hoofdkwartier te bouwen. Ga je voor de Empire, dan gebeurt het tegenovergestelde: het is direct mogelijk om je HQ te bouwen, maar je moet wachten tot level 4 om je helden in te zetten.

In het begin hebben de rebellen dus aanvallend voordeel, maar dat verdwijnt op de lange termijn.

Investeer je middelen voor nog meer middelen

Credits en grondstoffen zijn de betaalmiddelen in Star Wars Commander, waarmee je gebouwen van de grond krijgt en je soldaten traint. Investeer in raffinaderijen, banken en opslagplekken voor een vliegende start.

Probeer die gebouwen te upgraden naar hun maximale level dat de game in het begin toestaat, om de opslag- en productiecapaciteit te maximaliseren. Dat levert later alleen maar meer credits en materialen op.

Bouw die basis!

Het volgende dat je moet doen is het opzetten en verbeteren van je andere gebouwen, zoals barakken en een onderzoekscentrum. Hoewel je een groot terrein krijgt om te bouwen, is het slim om gebouwen bij elkaar te zetten, rondom je hoofdkwartier.

Waarom? Met deze structuur heb je minder defensieve muren en torens nodig om je kamp te beschermen en staan torens dichter bij elkaar, zodat ze dezelfde vijanden tegelijk aan kunnen vallen.

Bewaar je kristallen voor droids

Groene kristallen zijn erg waardevol. Hoewel het verleidelijk is om ze in te zetten om je gebouwen sneller af te krijgen, is het slim om geduld te hebben en ze te investeren in droids die het bouwproces over te gehele breedte versnellen. Met drie van die droids in de gelederen bouw je in een handomdraai een compleet kamp en hele legers.

Val andere spelers aan voor bergen met credits

Missies zijn belangrijk in Star Wars Commander, maar waar de kassa echt van gaat rinkelen zijn de gevechten met de basissen van andere spelers.

Klik daarom op Play om een vijandelijke basis aan te vallen. Het kost je 100 munten om dit te doen, maar met een beetje geluk houd je er al gauw zo’n 2000 credits aan over.

Een goede tactiek voor de overwinning: valt niet direct aan bij de eerste plek die je tegenkomt. Wees je bewust van jouw sterke punten en zoek naar zwakkere tegenstanders. De beloning is bijna even groot, maar gemak een stuk groter.

Zet niet al je troepen in één keer in

Eenmaal in de strijd moet je troepen naar de frontlinie sturen. Je eerste impuls is ongetwijfeld om ze allemaal tegelijk naar voren te gooien. Slecht idee. Dan houd je namelijk niets meer over voor wanneer het er echt op aankomt. Stuur daarom gedoseerd troepen het gevecht in en maak de klus af met de units die je over hebt.

Zorg ook voor een goede verdeling aan het front. Gebruik je sterkste troepen om torens te vernietigen; de zwakste units stuur je op plundertocht.

Drie sterren zijn niet heilig

In gevechten en missies word je beoordeeld met een sterrenscore. Drie sterren krijg je wanneer je de vijandelijke basis voor 100% vernietigt. Maak je geen zorgen als je niet drie sterren scoort: veel belangrijker is hoeveel geld en grondstoffen je buitmaakt bij een inval.

Je zou nog verbaasd zijn hoe vaak je met één ster toch alle middelen weet te scoren in een missie.

Word lid van een team

Net als in Clash of Clans is het in Star Wars Commander mogelijk om deel te nemen aan squads. Om dat te doen ga je naar de knop Squad en kijk je welke beschikbare squads er zijn of maak je er zelf een.

Als onderdeel van zo’n squad krijg je de optie om hulptroepen te ontvangen of jouw overbodige troepen te doneren aan een teamlid dat ze goed kan gebruiken. Zo help je elkaar en is het vaak mogelijk om je credits en grondstoffen in te zetten op andere plekken, zoals het bouwen van faciliteiten.

Nu ben je klaar voor de oorlog

Met deze tips en trucs hoef je niet te vrezen op het interstellaire slagveld van Star Wars Commander. In een mum van ruimtetijd heb je alle middelen tot je beschikking, groei je uit tot supermacht en domineer je de strijd van hier tot in een galaxy far far away.

Maria Baeta

Maria Baeta

Het nieuwste van Maria Baeta