Advertentie

Artikel

Steam Broadcasting: Twitch-concurrent vanaf nu beschikbaar

Steam Broadcasting: Twitch-concurrent vanaf nu beschikbaar
Niek Leermakers

Niek Leermakers

  • Bijgewerkt:

Valve, de maker van online game-winkel Steam, gaat zich nu ook op streamvideo’s richten met de nieuwe dienst Steam Broadcasting. De streamingdienst is vanaf vandaag beschikbaar als bèta-versie. Steam Broadcasting gaat de concurrentie aan met het immens populaire Twitch, op dit moment de monopolist op het gebied van videostreaming voor gamers.

Stream Broadcasting werkt erg simpel: je klikt op de Stream-knop en je vrienden kunnen vervolgens meekijken met je potje. Het is echter (nog) niet mogelijk om een gamesessie op te nemen en later uit te zenden.

Je vrienden kunnen je livestream bijwonen door met de rechter muisknop op jouw Steam-naam in hun vriendenlijst te klikken en te kiezen voor Watch Game. Uiteraard kunnen ze ook nog steeds meedoen met je sessie.

Steam Broadcasting friends list

De privacy-instellingen voor Steam Broadcasting zijn nog vrij karig op het moment van lancering. Je kunt slechts kiezen wie je stream bijwoont: alleen vrienden of iedereen. De pottenkijkers hoeven echter de Steam-client niet geïnstalleerd te hebben om de livestream te bekijken, dat kan namelijk ook via de Steam-website in Chrome (PC |Mac) en Safari (PCMac). Streams bekijken via Firefox is nog niet mogelijk.

Bron: Steam

Lees ook:

Niek Leermakers

Niek Leermakers

Het nieuwste van Niek Leermakers