Advertentie

Artikel

Steam Broadcasting: Twitch-concurrent vanaf nu beschikbaar

Niek Leermakers

Gepubliceerd

Valve, de maker van online game-winkel Steam, gaat zich nu ook op streamvideo’s richten met de nieuwe dienst Steam Broadcasting. De streamingdienst is vanaf vandaag beschikbaar als bèta-versie. Steam Broadcasting gaat de concurrentie aan met het immens populaire Twitch, op dit moment de monopolist op het gebied van videostreaming voor gamers.

Stream Broadcasting werkt erg simpel: je klikt op de Stream-knop en je vrienden kunnen vervolgens meekijken met je potje. Het is echter (nog) niet mogelijk om een gamesessie op te nemen en later uit te zenden.

Steam Broadcasting: Twitch-concurrent vanaf nu beschikbaar

Je vrienden kunnen je livestream bijwonen door met de rechter muisknop op jouw Steam-naam in hun vriendenlijst te klikken en te kiezen voor Watch Game. Uiteraard kunnen ze ook nog steeds meedoen met je sessie.

Steam Broadcasting friends list

De privacy-instellingen voor Steam Broadcasting zijn nog vrij karig op het moment van lancering. Je kunt slechts kiezen wie je stream bijwoont: alleen vrienden of iedereen. De pottenkijkers hoeven echter de Steam-client niet geïnstalleerd te hebben om de livestream te bekijken, dat kan namelijk ook via de Steam-website in Chrome (PC |Mac) en Safari (PCMac). Streams bekijken via Firefox is nog niet mogelijk.

Bron: Steam

Lees ook:

Misschien interesseert je ook