Advertentie

Artikel

Stop en blokkeer irritante GIF-animaties

Stop en blokkeer irritante GIF-animaties
Markus Kasanmascheff

Markus Kasanmascheff

  • Bijgewerkt:

Erger je je ook zo aan de alom aanwezige bewegende GIF-animaties? Schakel ze dan uit! Dat is eenvoudig te doen in Internet Explorer, Firefox of Google Chrome.

Geanimeerde GIF’s zijn helemaal hip en je ziet de kleurrijke mini-animaties overal. Internet Explorer heeft zelfs een optie om de GIF’jes uit te schakelen, bij Firefox en Google Chrome doe je dit met behulp van een extensie.

Internet Explorer

In Internet Explorer stop je een GIF-animatie met de ESC-toets. Wil je het filmpje opnieuw starten, dan herlaad je de pagina.

Ook is het mogelijk de geanimeerde GIF volledig te blokkeren. Ga naar het radertje in de werkbalk en klik vervolgens op Internet options.

how to block or stop animated gifs on webpages

Ga naar het tabblad Advanced en haal het vinkje weg bij Play animations in webpages.

how to block or stop animated gifs on webpages

Google Chrome

In Google Chrome stop je de animaties met behulp van de extensie Stop Animations. Heb je deze eenmaal geïnstalleerd, dan zet je de geanimeerde GIF’s gemakkelijk stop door op de ESC-knop te drukken.

Mozilla Firefox

In Mozilla Firefox gebruik je de extensie Toggle animated GIFs. Met deze plug-in stop je de GIF’s met een muisklik in plaats van de ESC-toets. Ook is het mogelijk de toetscombinatie CTRL+M te gebruiken. Wil je de animaties toch weer zien? Dan klik je nogmaals of gebruik je de sneltoets Shift+M.

block gifs in firefox addon - toggle animated gifs

GIF’s leiden vaak af bij het lezen van een webpagina. Zeker bij lange online artikelen is een GIF-stopper een uitkomst.

Markus Kasanmascheff

Markus Kasanmascheff

Het nieuwste van Markus Kasanmascheff