Advertentie

Tien top-games voor je nieuwe Android

Tien top-games voor je nieuwe Android

Heb je een nieuwe Android-telefoon aangeschaft? Dan wil je natuurlijk wel eens een mobiele game spelen! Dit zijn de leukste en populairste Android-games van dit moment.

De eerste vraag bij elke nieuwe telefoon: welke apps installeer ik? Na een aantal nuttige apps en sociale netwerken, kijk je al snel naar spelplezier. Je Android is namelijk een perfecte metgezel wanneer je wat tijd te doden hebt.

Het probleem is dat er een bijna oneindige aantal (gratis) games in de Google Play Store te vinden zijn. Daarom helpen we je het kaf van het koren scheiden en zetten we de 10 games die je op je nieuwe telefoon moet installeren voor je op een rij. De selectie bevat voor ieder wat wils!

Subway Surfers: Spannende achtervolgingen

Endless running-games; ze vormen inmiddels een genre op zich. Subway Surfer is één van de koplopers. In de game kruip je in de huid van een jonge graffiti-kunstenaar die op de vlucht is voor een boze bewaker. In tegenstelling tot concurrent Temple Run beweeg je je in Subway Surfers niet voort te voet, maar per skateboard.

Hoewel er veel soortgelijke games te vinden zijn in de Google Play Store, steekt Subway Surfers er met kop en schouders bovenuit, dankzij de kleurrijke graphics, constant veranderende levels en fijne besturing.

Download Subway Surfers

Tetris Blitz: Gerenoveerde klassieker

Steek je hand op als je nog nooit Tetris hebt gespeeld. Elke computer, elke console en elke telefoon heeft wel een of meerdere versies van deze klassieker mogen verwelkomen en Android is geen uitzondering. Tetris Blitz brengt het legendarische puzzelspel naar een nieuwe dimensie.

In tegenstelling tot de klassieke Tetris, waar het game-over is wanneer je de bovenkant van het scherm bereikt, moet je in Blitz zoveel mogelijk punten scoren in twee minuten. In plaats van ge-Tetris, draait Blitz dus om korte potjes; ideaal voor onderweg.

Download Tetris Blitz


Pac-Man Championship Edition: Terugkeer van een legende

Pac-Man is nog ouder dan Tetris. De gele snoeperd heeft na al die jaren zijn honger én aantrekkingskracht niet verloren. Op Android behoudt Pac-Man zijn legendarische gameplay: eet in een doolhof alle gele snoepjes en blijf uit handen van de vier kleurrijke spookjes.

Tof aan deze Championship Edition is dat je Pac-Man kunt besturen op drie manieren: via touch-besturing, met behulp van de trackball of met de accelerometer van je telefoon.

Download Pac-Man Championship Edition

Plants vs Zombies 2: De zombie-apocalyps, maar dan grappig

Plants vs Zombies 2 is het vervolg op de grote hit van mobiele gamemaker PopCap, en biedt meer levels, uitdagingen en wezens aan beide kanten. Wat in stand blijft is de tower defense-gameplay, waar wij en miljoenen andere spelers vanaf dag één verslingerd aan raakten.

Hoewel de serie inmiddels zijn weg heeft gevonden naar de pc, voelt Plants vs Zombies zich pas echt thuis op de mobiel. De game laat zich uitstekend besturen met één vinger, waarmee je de beste strategieën met één tik op het scherm toepast.

Download Plants vs Zombies 2

Cut The Rope 2: Zoete puzzels

Nog een vervolg dat een download waard is: Cut the Rope 2. Net als in zijn voorganger, dien je in Cut the Rope 2 de vriendelijke alien Om Nom te helpen zijn snoepjeshonger te stillen. Dat doe je door puzzels op te lossen en vooral heel goed te timen.

Er zijn talloze puzzelgames te vinden in Google Play maar Cut the Rope heeft de tand des tijds het beste doorstaan, dankzij toegankelijke doch uitdagende gameplay die doet denken aan klassiekers als The Incredible Machine.

Download Cut The Rope 2

Real Racing 3: Autoporno voor snelheidsduivels

Hebben we het over mobiele racegames, dan staat de Real Racing bovenaan ons lijstje. Rijden in Real Racing is een waar genot en we vervelen ons never-nooit-niet dankzij het immense aanbod aan auto’s en circuits.

Real Racing 3 herbergt meer dan vijftig populaire automerken, waaronder Ferrari en Porsche, en circuits van over de hele wereld. Het beste van alles: de game wordt regelmatig bijgewerkt, dus mag je rekenen op nieuwe voertuigen, spelmodi en uitdagingen.

Download Real Racing 3

Top Eleven: In de schaduw van Jose Mourinho

Management-games zijn prima geschikt voor op je Android-telefoon. Goed voorbeeld: Top Eleven, een voetbalspel à la Football Manager. Je begint met een klein team, en als manager bouw je dat gaandeweg uit tot allesverslindende prijzenmachine.

Groot voordeel van Top Eleven ten opzichte van de concurrentie is het sociale element. Je speelt tegen andere Top Eleven-spelers en bekijkt in real-time hun wedstrijden. Voor je het weet groei je uit tot de Mourinho of Guardiola van de virtuele voetbalwereld!

Download Top Eleven

Minecraft Pocket Edition: Bouwen en overleven op zakformaat

Minecraft werd als pc-game geboren, maar won al gauw zoveel aan populariteit dat de sprong naar andere platformen snel was gemaakt. Android is daar één van. Hoewel de Pocket Edition net even minder compleet is dan zijn grote broer, blijf het ongelofelijk leuk om Minecraft te spelen en te genieten van het unieke uiterlijk van de game.

Ben je verslaafd aan de oorspronkelijke Minecraft, dan kun je eigenlijk niet om de Pocket Edition voor Android heen.

Download Minecraft Pocket Edition

Clash of Clans: Oorlog voeren op je mobiel

Clash of Clans is misschien wel de beroemdste strategiegame voor de mobiele telefoon. De reden voor het succes is eenvoudig te vinden: Clash of Clans is een ongelofelijk verslavende game, waarin je snel een dorpje bouwt, upgradet en op oorlogspad gaat.

Net als andere games zou Clash of Clans niet hetzelfde zijn zonder zijn actieve gemeenschap van spelers, die bij elkaar komen in de vorm van partnerships om middelen te delen en rivaliserende clans te plunderen.

Download Clash of Clans

Grand Theft Auto San Andreas: Onmisbare klassieker

Op je Android speel je niet alleen maar simpele casual spelletjes, maar ook grote titels die je kent van spelcomputer en pc. Uitgever Rockstar geeft het goede voorbeeld: vlaggenschip GTA speel je even goed op je mobiele telefoon als op je televisie met console.

San Andreas, misschien wel het meest legendarische deel uit de serie, behoudt zijn essentie (dezelfde missies, graphics en opzet), maar past zijn besturing aan aan het touchscreen van je telefoon. Een must voor elke GTA-fan.

Download GTA San Andreas

Android heeft games voor alle leeftijden

Zoals je ziet ontbreekt geen gamegenre op Android. Google Play biedt speelplezier voor jong en oud, voor hardcore en casual, en voor puzzelliefhebbers, schietgrage gamers, strategen en racefanaten. Wat is jouw favoriete Android-game? Vertel het ons in de reacties!

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie