Tijd is geld! De tien beste Android-apps voor onderweg

Tijd is geld! De tien beste Android-apps voor onderweg

Werk je vaak onderweg op je Android-toestel? Ik ook! Hieronder zie je de tien applicaties waarmee ik ook onderweg door kan blijven werken.

De laatste keer dat ik voor zaken op reis ging, was dat naar een buitenlandse conferentie op het gebied van videogames. Mijn hotel bevond zich in een buitenwijk, dus zat ik elke dag in de trein om naar het centrum te gaan.

Ik kon natuurlijk uit het raam kijken en genieten van het landschap, maar ik besloot die loze minuten nuttig te besteden en alvast wat te werken. De tien apps die ik hieronder bespreek, hebben me daar zeker bij geholpen.

Pocket

pocketPocket is één van mijn favoriete programma’s. Hiermee bewaar ik interessante links op internet. Met de extensie, die beschikbaar is voor Firefox, Chrome en Safari sla je artikelen op om ze later offline via de app te lezen – bijvoorbeeld in de taxi of de metro.

Download Pocket

Divide

DivideDivide maakt verbinding met je Exchange-account en synchroniseert je mails, agenda en zakelijk contacten met je persoonlijke telefoon. De app zorgt ervoor dat werk en privé gescheiden door het creëren van een versleutelde, geïsoleerde werkruimte.

Download Divide

Google Drive

google-driveMet Google Drive heb ik altijd alle documenten die ik nodig heb bij de hand. De app integreert naadloos in Windows en Mac. Zet de bestanden in je Google Drive-map en ze worden automatisch gesynchroniseerd met mijn tablet, mijn privé-computer en mijn werkcomputer. Je hebt er geen dataverbinding voor nodig. Je kunt de bestanden ook bewerken en ze downloaden naar bijvoorbeeld je smartphone.

Download Google Drive

Google Documents

google-documentsMet Google Docs maak, bekijk en bewerk je documenten die worden gehost op Google Drive. Ik gebruik deze app vaak om aantekeningen te maken en die in real-time te delen met collega’s. Ook is het mogelijk samen te werken met andere gebruikers en met meerdere personen bestanden te bewerken. Ideaal voor (samen)werken op afstand.

Download Google Documents

Google Spreadsheets

google-feuilles-de-calculMet Google Spreadsheets maak en beheer je spreadsheets op je Android-toestel. Net als Google Docs ondersteunt de app gezamenlijk werken en is het mogelijk de documenten te bekijken zonder internetverbinding.

Download Google Spreadsheets

Google Slides

Google slidesGoogle Slides is het alternatief van Google voor Powerpoint. Het ondersteunt het pptx.-formaat van Microsoft en is perfect voor het delen en bewerken van presentaties. Ook deze app is te gebruiken met of zonder internetverbinding.

Download Google Slides

Evernote

EvernoteMet Evernote bewaar ik alles wat ik maar wil: teksten, foto’s, geluidsopnames, tekeningen, video’s, takenlijsten… Het kan allemaal! Zodra ik verbinding maak met internet, worden al mijn aantekeningen automatisch gesynchroniseerd met al mijn apparaten. Een geweldige app die ik vrijwel dagelijks gebruik voor aantekeningen en interviews.

Download Evernote

Skitch

skitchMet Skitch maak je gemakkelijk schema’s. Ook is het mogelijk foto’s, kaarten en de inhoud van webpagina’s op te slaan. Alles wat je in Skitch opslaat, wordt ook automatisch gesynchroniseerd met Evernote.

Download Skitch

WPS Office

wps-office

WPS Office is perfect voor degenen die geen Google office-apps op hun Android-apparaat willen of kunnen gebruiken. Deze complete oplossing is compatibel met de 23 belangrijkste formaten van Microsoft en biedt ondersteuning voor Dropbox, Google Drive en OneDrive. Perfect om documenten te bekijken en bewerken.

Download WPS Office

Microsoft Office Mobile

Microsoft Office Mobile Microsoft Office Mobile is bedoeld als een aanvulling op Office 365. Met de abonnementsdienst van Microsoft kun je je Word-, Excel- en PowerPoint-documenten overal bekijken en bewerken. Een goede optie voor degenen die graag trouw willen blijven aan de Amerikaanse gigant.

Download Microsoft Office Mobile

Met deze tien apps blijf je overal productief. Ben je op zoek naar andere apps om je nieuwe Android-tablet te vullen? In dit artikel lees je welke 25 apps je niet mag missen!

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden