Advertentie

Artikel

Update naar Firefox 34: nieuwe zoekfunctie en ingebouwde videochat

Sophie Notten

Gepubliceerd

Firefox 34 is uit en bevat een aantal grote veranderingen. Ten eerste heeft Mozilla besloten Google te verwijderen als standaard zoekmachine. Het bedrijf werkt vanaf nu in de Verenigde Staten samen met Yahoo, alhoewel gebruikers altijd nog kunnen switchen naar een andere zoekmachine.

Een tweede grote verandering is de manier waarop de zoekfunctie vanaf nu werkt. Het nieuwe menu geeft je de mogelijkheid snel te schakelen tussen onder andere Yahoo, Bing, Google, Amazon, DuckDuckGo en Wikipedia. In het verleden had je aparte extensies of toolbars nodig om dezelfde functie uit te voeren, dus het goed om te zien dat Mozilla dit nu in de browser zelf heeft verwerkt.

Update naar Firefox 34: nieuwe zoekfunctie en ingebouwde videochat

Ten slotte bevat Firefox 34 een plug-in vrije videochat genaamd Firefox Hello, waarbij gebruik wordt gemaakt van de WebRTC standaard. Dit betekent dat je met iedereen kan chatten die een browser gebruikt die WebRTC ondersteunt, zoals Chrome (PC | Mac) en Opera (PC | Mac). Als je geen zin hebt om Skype te installeren of een plug-in te gebruiken voor Hangouts, is Firefox 34 de beste oplossing. Alhoewel er geen plug-ins vereist zijn, moet wel een van de twee personen Firefox gebruiken om een gesprek te initiëren.

Firefox Hello is op dit moment in bèta, en nog niet voor iedereen beschikbaar. Om te checken of jij Hello kunt gebruiken klik je op de Menu-knop, en vervolgens op Customize. Als jij Hello hebt, is het chat-icoon in de linkerlijst te zien. Als je daar nog geen bubbelicoon ziet, moet je nog even wachten tot Mozilla klaar is voor een volledige launch van Hello.

Meer tech-nieuws? Lees dan ook:

Misschien interesseert je ook