Advertentie

VLC media player voor Windows 8: wanneer beschikbaar?

VLC media player voor Windows 8: wanneer beschikbaar?

VideoLAN heeft details vrijgegeven over de ontwikkeling van VLC media player (veruit de populairste videospeler op Windows en Mac) voor Windows 8 en Windows RT. Waarschijnlijk verschijnt de eerste bètaversie al in maart.

VideoLAN-voorzitter Jean-Baptiste Kempf legt op zijn blog een aantal zaken over de toekomst van VLC voor Windows 8 uit. Op de Kickstarterpagina van VLC voor Windows 8 zijn ook enkele details aan het licht gekomen.

De ontwikkeling van VLC’s app voor de Windows Store wordt gefinancierd met het crowdfunding-platform Kickstarter. Op zijn persoonlijke blog vertelt VideoLAN-frontman Jean-Baptiste Kempf over de ontwikkeling van de software.

Bron: VideoLAN op Kickstarter

De eerste bètaversie komt dus uit in maart, laat Jean-Baptiste Kempf weten. De bèta wil VideoLAN exclusief beschikbaar stellen voor sponsoren op Kickstarter. Nieuwe designs zijn er tot nu toe niet maar op Kickstarter verschenen twee eenvoudige concepten van de designers. Net als bij de versies voor Android zal de VLC app voor Windows 8 met gebaren (vingerveegjes) werken om het volume en de helderheid van video bij te stellen.

VLC voor Windows 8 is bedoeld als volledig werkende versie van VLC, al hangt dit af van wat Microsoft toestaat bij de criteria voor apps in de Windows Store.

Een ander nieuwtje omtrent VLC, is het project waarmee fans Bittorrent streaming willen introduceren in de mediaspeler. Er lopen momenteel discussies over deze optie (het streamen van video via Bittorrent in VLC) en er is een prijs van $ 10.000 dollar uitgeloofd voor de persoon die een betrouwbaar stukje code schrijft om het mogelijk te maken. VideoLAN onderzocht al eerder de mogelijkheid om via Bittorrent te streamen, maar slaagde er tot zover niet in om dat met een hoge kwaliteit te doen.

Zou jij Bittorrent-video’s streamen vanuit VLC media player? Kijk je uit naar de app voor Windows 8?

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie