Advertentie

Artikel

Wat te doen met je tablet? De beste apps voor in de keuken

Daniel Barranger

Gepubliceerd

Je Android-tablet is een alleskunner en in deze artikelenserie vertellen we hoe je ‘m ten volste leert benutten. Vandaag aan de beurt: je tablet als handig hulpje in de keuken.

Als er één plek in huis is waar je tablet goed van pas komt, dan is het wel de keuken. Het apparaat is compact en je legt of zet ‘m neer waar je maar wilt. Je gebruikt ‘m als kookwekker, je zoekt naar nieuwe gerechten en je leest vervolgens het recept van het scherm. Bovendien kom je tegelijkertijd te weten hoeveel calorieën er uiteindelijk op je bord komen te liggen. En om je diner helemaal af te maken, zoek je ook nog even een lekker cocktail-recept voor na het diner.

We geven je een selectie van de beste apps voor in de keuken:

Kitchen Timer: houd het fornuis in de gaten

Niets is erger in de keuken dan een verbrand gerecht. Dat wil je natuurlijk voorkomen, dus download je een kookwekker-app op je tablet. Kitchen Timer is echter niet zomaar een kookwekker. De app laat je timers instellen voor maar liefst vijf pitten, zodat ook je complexe meerpansgerechten probleemloos de eettafel bereiken. Met Kitchen Timer heb je alles onder controle!

Download Kitchen Timer for Android

Allthecooks Recipes: bron van inspiratie voor de creatieve kok

Of je nu een doorgewinterde kok bent of een culinaire leek: een kookboek is een absolute must in de keuken. Allthecooks Recipes is een app met een enorme database van recepten, van voorgerechten tot desserts. Daarnaast heeft de app een aparte sectie voor speciale diëten, zoals voor diabetici, baby’s, glutenvrij en vegetarisch. In de app vind je tevens een forum waar je discussieert over voeding en gezondheid en een handige interactieve boodschappenlijst.

Download Allthecooks Recipes voor Android

My CookBook: alle recepten op je tablet

Een app om nieuwe recepten te ontdekken is handig, maar de mogelijkheid om je favorieten te bewaren en naar wens aan te passen is minstens zo belangrijk. Met My CookBook maak je zelf een recept op je tablet en creëer je zo een database met jouw eigen creaties en variaties op de recepten die je op internet vindt. Maak boodschappenlijstjes van de ingrediënten, synchroniseer je recepten met andere apparaten of deel zelfs je mooiste recepten met de rest van de wereld; het kan allemaal met My Cookbook.

Download My CookBook voor Android

Cooking Conversions: meten is weten

Niet iedereen heeft een wiskundeknobbel en je wilt je natuurlijk geen bult vallen aan rekenfouten bij het berekenen van de juiste dosering van ingrediënten. Voor een snelle en exacte omrekening van het originele recept naar de juiste porties gebruik je de app Cooking Conversions. Heb je een Engelstalig recept met andere maten dan die wij gebruiken in Nederland en België? Cooking Conversions rekent het voor je om naar de juiste eenheden.

Download Cooking Conversions voor Android

Best Before: nooit meer iets weggooien

Zelfs met een kleine koelkast loop je gevaar voedsel te vergeten, waarna je gedwongen wordt het weg te gooien. Dat is natuurlijk zonde! Best Before is een app die je koelkastinhoud bewaakt en een waarschuwing geeft wanneer de houdbaarheidsdatum bijna verstrijkt. Neem een foto, stel een datum in en je hoeft nooit meer eten in de prullenbak te gooien.

Download Best Before voor Android

Recipes by Ingredients: geïmproviseerde gerechten

Stel, al het voedsel in je koelkast is bijna zijn houdbaarheidsdatum voorbij. Geen probleem! Met Recipes by Ingredients zoek je naar recepten op basis van de ingrediënten die je nog in huis hebt. Voer ze in, voeg eventueel allergieën of voedselintoleranties toe en filter de zoekresultaten op bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën.

Download Recipes by Ingredients voor Android

My Cocktail Bar Drink Recipes: een drankje na het eten

Na een heerlijke maaltijd is het tijd voor een drankje. Tenzij je barman bent, kan het voorkomen dat je even niet meer uit je hoofd weet hoe je precies een Mojito of Piña Colada moet bereiden. Dus download en installeer je de app My Cocktail Bar Drink Recipes. Nu voer je de alcoholische versnaperingen in die je nog in huis hebt en je krijgt een complete lijst met mogelijke cocktails die je ermee kunt maken.

Download My Cocktail Bar Drink Recipes

Noom: houd de calorieën onder controle

Het aantal calorieën van je eten berekenen is niet zo moeilijk, want apps als Allthecook Recipes geven al een prima indicatie van hoeveel ‘energie’ je binnenkrijgt. Wil je echter een compleet beeld van de hoeveelheid calorieën die je dagelijks inneemt en daar een gezonde balans in vinden, dan gebruik je de app Noom. Deze app is ideaal voor koks die bewust willen worden van wat ze eten.

Download Noom voor Android

Plaatsvervangend chef-kok met een groot geheugen

De tablet kan alles! Niet geheel onverwacht is het apparaat ook een uitstekend kookmaatje voor als je achter de potten en pannen staat. En bovenstaande suggesties zijn slechts het topje van de app-ijsberg; in Google Play vind je talloze andere kookapplicaties voor meer culinair plezier. Met een tablet in de hand word je daarom binnen de kortste keren een chef-kok dan wel keukenprinses.

Maar een tablet kan en is nog veel meer! In het volgende artikel in deze reeks leggen we bijvoorbeeld uit hoe je het apparaat gebruikt als stereo-installatie, met een reeks app-suggesties op muziekgebied!

Lees ook:

Misschien interesseert je ook

 1. WhatsApp Tutorial: zo verander je de status

  WhatsApp Tutorial: zo verander je de status

  Lees meer
 2. Met deze technologische trucjes vind en koop je de perfecte cadeau’s

  Met deze technologische trucjes vind en koop je de perfecte cadeau’s

  Lees meer
 3. Android, iOS of Windows Phone: welke smartphone is het beste voor kunstenaars?

  Android, iOS of Windows Phone: welke smartphone is het beste voor kunstenaars?

  Lees meer