Advertentie

Artikel

Wat zijn VPNs en waarom zou je ze gebruiken

Sponsored Content

Gepubliceerd

Wanneer je veel surft op het internet dan heb je vast wel eens gehoord van VPNs.

Het imago van VPNs is in korte tijd veranderd van ondoorzichtige programmas naar extreem handige tools welke de gebruiker in staat stelt om veilig op het web te surfen zonder dat er specifieke technische kennis nodig is.

Wat zijn VPNs en waarom zou je ze gebruiken

Wil je meer weten over wat een VPN precies is en hoe je er één kunt gebruiken? Lees dan verder. Laten we kijken wat VPNs zijn en waarom je er vandaag nog één wilt installeren.

Wat is een VPN?

Normaal gesproken, wanneer we een website bezoeken vanaf een pc of mobiel apparaat, dan versturen we diverse instructies via de router om de website te bereiken.

Deze instructies worden verstuurd naar de Internet Service Provider, welke de instructies uitvoert voordat deze de opegvraagde webpagina terug stuurt.

Wat gebeurd er wanneer we een extra stap toevoegen tussen deze twee taken? Dit is wat de VPN, voluit Virtual Private Network, doet.

Wat virtual private networks doen is het toevoegen van één extra stap aan je connectie, het fungeerd als een tunnel voor alle verzoeken die je verstuurd vanuit je browser naar en je router of modem.

Deze tussenstap zorgt ervoor dat alle data versleuteld wordt, wat resulteerd in een veiligere verbinding.

Op deze manier zorgt de VPN ervoor dat niemand de data die je verstuurd en ontvangt kan manipuleren, wat resulteerd in een veiligere connectie.

Een andere geweldige functionaliteit van een VPN, is dat het je in staat stelt om een connectie te maken met servers waar ook ter wereld.

Stel je voor je bent in Spanje en je maakt connectie met een server in de Verenigde Staten middels een VPN. Dit betekend dat elke website die je bezoekt denkt dat jij je in de VS bent.

Het gebruik van een VPN is erg eenvoudig. Je installeert het simpelweg op je telefoon of op de computer. Wanneer je dat gedaan hebt dien je je te registreren en kun je verbinding maken met het internet.

Vanaf dat moment zal alles wat je doet op het web versleuteld zijn.

Waarom heb ik een VPN nodig?

Versleutelde data en verbinding maken vanuit verschillende landen zijn beiden goed, maar hoe uiten die voordelen zich in het dagelijks gebruik?

We geven je vier praktische tips voor het gebruik van een VPN netwerk.

  1. Veiligheid op openbare netwerken

Cafes,hotels, bibliotheken, universiteiten…. Vandaag de dag zijn er vele plekken waar je vrij kunt surfen zonder dat je persoonlijke informatie hoeft te delen. Dat is geweldig, maar het zet ook de deur op een kier voor cyber aanvallen en andere bedreigingen. Wanneer je gebruik maakt van een openbaar netwerk dan is een VPN essentieël.

In openbare ruimten, zal de VPN fungeren als een extra laag bescherming om ervoor te zorgen dat hackers geen toegang krijgen tot jouw data.

Vanzelfsprekend zul je voorzichtig moeten zijn wanneer je gebruik maakt van publieke netwerken, maar door gebruik te maken van een VPN verbeter je de veiligheid aanzienlijk.

  1. Werken buiten kantoor

Wanneer je voor je werk vanuit huis kunt werken (of van waar dan ook), dan is het installeren van een VPN een goed idee.

Ondanks dat je toegang hebt tot sommige bedrijfs-servers of applicaties, is verbinding maken via een VPN raadzaam om veilig te werken.

Middels een VPN voorkom je dat gevoelige bedrijfsinformatie in de verkeerde handen valt of dat bepaalde handelingen worden gemanipuleerd.

  1. Online winkelen en bankieren

Wanneer je regelmatig online shopt of je bankzaken online regeld, dan is het gebruik van een VPN sterk aan te raden.

Beide transacties verzenden gevoelige informatie, zoals bankrekening nummers en andere persoonlijke informatie.

Een VPN minimaliseert het risico dat een hacker toegang krijgt tot deze informatie.

Een ander voordeel van het gebruik van een VPN wanneer je online shopt is dat je shops kunt bezoeken buiten de eigen landsgrenzen. Wellicht vind je hetzelfde artikel wel voor een lagere prijs.    

  1. Mogelijkheid om geo resticties te omzeilen

Het gebruik van een VPN stelt je in staat om websites te bezoeken die in sommige landen niet toegangkelijk zijn.

In sommige landen, met name in China, is censuur gebruikelijk, maar met een VPN kun je ook de gecensureerde websites bezoeken.

Ook kun je dankzij een VPN toegang krijgen tot content en services die enkel beschikbaar zijn in bepaalde landen. Bijvoorbeeld het aanbod van de Europese variant van Netflix of HBO is anders dan die van Amerikaanse.

VPN geeft je eenvoudig toegang tot programmas die voorheen niet beschikaar waren.

Waar kun je een betrouwbare VPN downloaden

Er zijn vele verschillende soorten VPNs, sommige zijn gratis en andere, meer premium, tegen vergoeding.

Wij raden Panda VPN aan, welke onlangs op de markt gebracht is door de bekende antivirus ontwikkelaar Panda.

DOWNLOAD PANDA VPN

Het gebruik van Panda VPN is erg eenvoudig. Installeer de software middels de link hieronder en volg de instructies op.

Maak een Panda gebruikers account aan (indien je deze nog niet hebt), maak verbinding, activeer je VPN en geniet van de voordelen van grenzeloos veilig surfen.

De gratis versie, Panda VPN Free, geeft je toegang vanaf 1 apparaat, 150 MB dagelijkse dataverbruik en één standaard locatie.

Wanneer je behoefte hebt aan een uitgebreidere VPN oplossing, probeer dan eens Panda VPN Premium.

Panda VPN Premium stelt je in staat om toegang te krijgen tot het web vanaf vele locaties, heeft onbeperkt dataverkeer en kan gebruikt worden op maximaal 5 verschillende apparaten.  

Bovendien komt Panda VPN Pro ook met Panda’s gerenomeerde antivirus software

Misschien interesseert je ook