Advertentie

Artikel

Gratis bestanden versturen met WeTransfer

Geert van 't Riet

Geert van 't Riet

  • Bijgewerkt:

Via wetransfer.nl (of via de iOS-app) verstuur je eenvoudig en snel bestanden naar je vrienden. De gratis service is razend populair en het is daarom hoog tijd ons licht eens te laten schijnen over deze Nederlandse transfer-dienst.

Hoe werkt WeTransfer? Waarom zou je WeTransfer gebruiken? Wat zijn de addertjes onder het gras? Dát zijn de vragen waarop we je in dit artikel een antwoord geven.

Hoe werkt WeTransfer?

Wil je een file verzenden, dan surf je naar wetransfer.nl en upload je een bestand. Voer jouw e-mailadres en dat van de ontvanger in, voeg een berichtje toe en je bent good to go:

De achtergrond van WeTransfer verandert dagelijks.

De ontvanger krijgt nu een berichtje in zijn mailbox dat er een bestand klaar staat:

WeTransfer werkt via e-mail.

De ontvangende partij klikt op de downloadknop en gaat naar de site van WeTransfer, alwaar het downloadproces begint.

Even wachten…..en je download is klaar.

Binnen enkele ogenblikken staat de file op het systeem van de ontvanger en krijgt de afzender een bevestiging van de download. Let op, in sommige gevallen zal WeTransfer een zip-bestand (ingepakte file) ter download aanbieden. Met programma’s als WinZip en WinRAR pak je dergelijke bestanden snel uit.

Waarom zou ik WeTransfer gebruiken?

Het moge duidelijk zijn dat WeTransfer erg eenvoudig werkt en dat is reden genoeg om de service eens te testen. Verder is ‘t ook belangrijk te vermelden dat je desgewenst meerdere bestanden tegelijk verstuurt naar meerdere ontvangers. Toegegeven, DropBox & Co. bieden vergelijkbare diensten aan, maar hiervoor heb je wel een account nodig, terwijl WeTranfer geen enkele registratie vereist.

Ook fijn: WeTransfer is gratis. Dit betekent overigens niet dat er geen geld verdient wordt met deze service. De makers generen inkomsten met het aanbieden van gepersonaliseerde WeTransfer-kanalen aan bedrijven én met advertenties. Heel bijzonder is dat allemaal niet, maar de paginagrote advertenties zelf zijn dat wél. Ze zijn namelijk een lust voor het oog en dat is op de meeste sites wel anders.

Wat zijn de addertjes onder het gras?

Het leven is geen videoclip en ook aan WeTransfer kleven een aantal beperkingen. Echte addertjes zijn het niet, maar het is goed om te weten dat de maximale bestandsgrootte van een te versturen file 2 gigabyte bedraagt. Ook is er een limiet voor het aantal ontvangers en die staat op 20. Ten slotte zijn je bestanden 2 weken beschikbaar, na deze periode verloopt de geldigheid van de download-link.

Geert van 't Riet

Geert van 't Riet

Het nieuwste van Geert van 't Riet