Advertentie

Artikel

WhatsApp installeren en activeren op een Android-tablet

WhatsApp installeren en activeren op een Android-tablet
Fabrizio Ferri-Benedetti

Fabrizio Ferri-Benedetti

  • Bijgewerkt:

WhatsApp gebruiken op een tablet via WiFi zonder SIM-kaart – het is niet alleen mogelijk, maar ook erg gemakkelijk. Volg de vier stappen hieronder en chat op een groter scherm!

1. Activeer de optie Unknown sources

Gebruik je een tablet, dan kun je WhatsApp niet installeren via Google Play. Gelukkig is het mogelijk de app ook met een APK-bestand te installeren.

Standaard staat deze optie uit, maar onder Settings>Security is deze in te schakelen. Vink hiervoor het vakje Unknown sources aan.

2. Download WhatsApp van de officiële website

Nu download je het APK-bestand van WhatsApp. Dit doe je via deze pagina. Klik op de link en het bestand wordt na een paar seconden gedownload.

3. Installeer WhatsApp op je tablet

Als je het APK-bestand hebt gedownload, krijg je hier een melding van. Klik om de installatie te startten. Heb je Unknown sources geactiveerd, dan krijg je het volgende te zien:

Bevestig de installatie van WhatsApp op je tablet

4. Activeer WhatsApp op je tablet

Nu activeer je WhatsApp. Om dit te doen, geef je een mobiel nummer aan WhatsApp zodat de dienst een sms kan verzenden of een oproep kan doen. Dit nummer moet een echt nummer zijn.

Hier heb je verschillende opties. Elk heeft een aantal voor- en nadelen die je moet evalueren voor je verder gaat.

Optie 1: hetzelfde nummer als je mobiele telefoon

Het is mogelijk hetzelfde nummer als van je mobiel in te voeren. Komt de activerings-sms niet aan, wacht dan vijf minuten en vraag vervolgens een gesprek aan. Een geautomatiseerde stem vertelt je nu de code die je nodig hebt om WhatsApp op je tablet te activeren.

Als je na vijf minuten niets hebt ontvangen, belt WhatsApp je (met geautomatiseerde stem)

Kies je deze optie, dan kun je WhatsApp niet meer op je mobiel gebruiken tot je reactiveert. Tussen een activering van hetzelfde nummer moet trouwens een half uur zitten.

Optie 2: Een virtueel mobiel nummer

Er zijn steeds meer bedrijven die virtuele telefoonnummers verkopen. In de VS gebruik je Google Voice, in andere landen zijn er diensten als textPlus, Skype of EtherSMS.

Voor iets meer dan €4 per maand heb je al een internationaal Skype-nummer

Optie 3: Een nieuw mobiel nummer

Een voordelige optie is het kopen van een prepaid SIM-kaart. Stop deze in een telefoon die je thuis hebt (hoeft geen Android te zijn) om de SMS of oproep te ontvangen.


Neem een nieuw mobiel nummer, zodat anderen met je kunnen chatten (bron)

Er zijn ook nog andere mogelijkheden om te chatten vanaf een tablet

Geen zin om bovenstaande procedure te doorlopen? Bekijk dan de alternatieven voor WhatsApp. Met bijvoorbeeld Telegram, Skype of Viber kun je moeiteloos chatten op je tablet.

Meer over WhatsApp:

Fabrizio Ferri-Benedetti

Fabrizio Ferri-Benedetti