Advertentie

Artikel

WhatsApp Tutorial: zo verander je de status

WhatsApp Tutorial: zo verander je de status
Niek Leermakers

Niek Leermakers

  • Bijgewerkt:

Je WhatsApp-status is een regel tekst die onder je naam in de WhatsApp-contactenlijst verschijnt. Net zoals met je profielfoto, gebruik je de status om jezelf te presenteren op de manier die jij wilt. In dit artikel laten we zien hoe je jouw WhatsApp-status verandert.

Je wordt ’s ochtends wakker met het gevoel dat je de hele wereld aankan, of misschien heb je wel een ochtendhumeur en verkeer je in een nostalgische bui. Daarom besluit je om je WhatsApp-status te veranderen naar gelang jouw gemoedstoestand. Hoe je dat doet, leggen we in de volgende stappen uit.

1. Open WhatsApp (Android | iOS) en tik op het icoontje met de drie bolletjes, rechts bovenaan het scherm. Klik vervolgens op Status.

2. Nu zie je tekst “Hey There, I’m using WhatsApp!” óf de tekst of emoticon die je eerder als status gebruikte.

3. Tik op het potlood-icoontje naast de status.

4. Kies een icoontje uit het emoticons-menu.

5. Of voer een tekst in.

WhatsApp beschikt ook over een aantal standaard statussen die van pas kunnen komen in bepaalde situaties. Deze presets vind je onder Kies uw nieuwe status. Je kiest hier bijvoorbeeld uit Batterij bijna leeg, In een vergadering of Bezig.

Voor ieder wat wils

Er zijn genoeg standard WhatsApp-statussen beschikbaar, dus je vindt er altijd wel eentje die bij je past. Zo niet, dan kun je altijd nog een grappige quote bedenken en deze als status instellen. Of wat dacht je van een leuke reeks emoticons die je gemoedstoestand weergeven?

Niek Leermakers

Niek Leermakers

Het nieuwste van Niek Leermakers