WhatsApp voor Android krijgt betere versleuteling van berichten

WhatsApp voor Android krijgt betere versleuteling van berichten

WhatsApp komt onverwacht met een nieuwe update voor de Android-versie waarmee de beveiliging van de messaging-app wordt verbeterd. De berichten van gebruikers worden vanaf nu standaard versleuteld. Dat meldt techblog The Verge.

WhatsApp maakt hierbij gebruik van end-to-end-encryptie. Dit betekent grofweg dat WhatsApp zelf jouw berichten niet meer kan lezen. Voorheen was er alleen encryptie tussen jouw toestel en de WhatsApp-servers, zodat bijvoorbeeld politie of inlichtingendiensten mee konden lezen.

Dankzij de verbeterde beveiliging is WhatsApp nu veiliger dan bijvoorbeeld de chat in Gmail of Facebook Messenger. Nieuwere chat-apps als Telegram maakten al gebruik van end-to-end-encryptie. WhatsApp is nu echter de eerste grote speler (600 miljoen actieve gebruikers) onder de messaging-apps die berichten op deze manier gaat beveiligen.

Voor de ontwikkeling van de end-to-end-encryptie heeft WhatsApp samengewerkt met het bedrijf Open Whisper Systems, bekend van onder andere TextSecure Private Messenger en RedPhone. Uit testen van de Electronic Frientier Foundation (EFF) blijkt dat de open source-code die Open Whisper Systems gebruikt voor ontwikkelen van de versleuteling daadwerkelijk veilig is. Met de introductie van de end-to-end-encrtyptie doet WhatsApp qua privacy en veiligheid in ieder geval goede zaken.

Op dit moment is de update voor de Android-versie nog niet uitgerold, maar naar verwachting zal dat snel gaan gebeuren. Het is nog niet bekend of de iOS- en Windows Phone-versies ook de update met end-to-end-encryptie ontvangen.

Bron: The Verge

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden