Advertentie

Artikel

Windows 10: eerste update Technical Preview vanaf nu beschikbaar

Niek Leermakers

Gepubliceerd

Microsoft rolt vandaag de eerste update voor de Windows 10 Technical Preview uit, genaamd build 9860. Als je op dit moment Microsoft’s nieuwste besturingssysteem uitprobeert, dan zul je weinig merken van het updateproces. Build 9860 wordt namelijk achter de schermen en automatisch geïnstalleerd.

Windows 10: eerste update Technical Preview vanaf nu beschikbaar

De download heeft een flinke omvang (2.74 GB) maar nadat de update is geïnstalleerd en je pc opnieuw is opgestart, tref je Windows 10 Technical Preview aan zoals je gewend bent: al je programma’s en instellingen blijven behouden. Toch zul je een aantal nieuwe functies tegenkomen:

Wat is er nieuw aan build 9860?

  • Windows 10 krijgt een nieuw notificatiecentrum, dat nog niet te zien was in de originele release van de Technical Preview. Vanaf nu kun je het zogenaamde Action Center in volle glorie bewonderen. In tegenstelling tot de kleine pop-ups vanuit de taakbalk uit eerdere Windows-versies, zie je nu grote berichten verschijnen waarbij je meteen tot actie over kan gaan (zie afbeelding hierboven).
  • Betere ondersteuning voor meerdere monitors. Met de toetscombinatie [Windows-knop + SHIFT] beweeg je apps over meerdere schermen.
  • Een nieuwe animatie waarmee je duidelijker ziet dat je tussen de desktop-versie en de tegel-interface schakelt.
  • Een nieuwe Windows Feedback-tool, zodat je gemakkelijker aanbevelingen kunt geven en bugs kunt rapporteren. Dat is waar het natuurlijk om draait bij een Technical Preview.
  • Ruim 7000 bugfixes.

Wellicht ten overvloede: we raden aan de Windows 10 Technical Preview alleen te gebruiken op een pc die je niet dagelijks gebruikt. De Technical Preview is namelijk niet bedoeld als consumentenversie en kan bugs bevatten.

Lees ook: