Advertentie

Windows 8.1: zo verwijder je OneDrive volledig uit je systeem

Windows 8.1: zo verwijder je OneDrive volledig uit je systeem

Sinds de lancering van Windows 8 is OneDrive, voorheen bekend als SkyDrive, volledig geïntegreerd in het systeem. Zelfs je als je de voorkeur geeft aan Dropbox of Google Drive, dwingt Microsoft je eigenlijk altijd de eigen cloudservice te gebruiken. Dankzij een verborgen functie is het echter kinderlijk eenvoudig om de verbinding met OneDrive te verwijderen.

Windows gebruikt OneDrive als de standaard opslagruimte voor veel verschillende applicaties. Als je liever een andere cloudservice gebruikt, kun je OneDrive gelukkig volledig uitschakelen.

1. Start de bewerkingsoptie voor groepsinstellingen

Tik op het startscherm en zoek voor gpedit. Klik op het eerste zoekresultaat; hiermee wordt de bewerkingsoptie voor de Windows Group Policy geopend.

2. Open de instelling voor OneDrive

In het overzicht open je de volgende mappen: Administrative Templates > Windows Components > OneDrive Klik in het rechtervenster dubbel op Prevent the usage of OneDrive for file storage.

3. OneDrive deactiveren

Hierna opent een dialoogvenster waarin je OneDrive kan deactiveren. Klik op Enabled, klik daarna op “OK” en vervolgens wordt OneDrive verwijderd. Om OneDrive te heractiveren, volg je dezelfde stappen opnieuw.

Ben je op zoek naar meer tips op Windows? Lees dan onze handige Windows Tutorials:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie

Advertentie