Advertentie

WK 2014: bekijk de wedstrijden op je smartphone of tablet

WK 2014: bekijk de wedstrijden op je smartphone of tablet

Het begint nu toch echt te kriebelen: aanstaande vrijdag trapt Oranje af tegen Spanje voor de eerste wedstrijd van het WK voetbal in Brazilië. Ben je niet in staat om de NOS-uitzending op televisie te kijken? Geen nood, want we laten je in dit artikel zien hoe je wedstrijden bekijkt op je pc, smartphone of tablet.

Het tweede scherm

De NOS heeft de rechten voor het uitzenden van alle wedstrijden van het WK voetbal. Dat komt goed uit, aangezien de streams van NOS altijd van topkwaliteit zijn. Op de website van de NOS, volg je alle wedstrijden én bekijk je reportages en samenvattingen. Naast toegang tot de wedstrijd met commentaar, biedt de NOS tijdens de match nog een andere stream aan met aanvullende beelden van de coach en spelers. Daarbij kies je voor een split-screen, wat ideaal is voor een tablet of pc, maar op het relatief kleine scherm van een smartphone is dit niet aan te raden.

Responsive website of app?

Wil je de wedstrijden bekijken op je smartphone of tablet via de NOS-app, dan kom je bedrogen uit. Met de officiële NOS-app is het niet mogelijk de wedstrijden te bekijken op je mobiele apparaat. Hiervoor gebruik je de bovengenoemde responsive WK-website van de NOS. Volgens de NOS past de uitzending zich aan de grootte van je scherm aan.

Is er dan geen officiële WK-app van de NOS? Jazeker wel. Met toestemming van de Wereldvoetbalbond FIFA heeft de NOS een app (voor Android en iOS) ontwikkeld die kan dienen als tweede scherm, puur als aanvulling op de wedstrijd. Denk daarbij aan live-statistieken en een live-blog van de NOS-redactie.

Alternatieven voor NOS

Er zijn uiteraard genoeg gratis alternatieve WK-streams beschikbaar. We raden echter aan om die van de NOS te bekijken, omdat je op die manier Nederlands commentaar hebt, HD-beeld en -geluidskwaliteit en de servers van de NOS doorgaans stabiel zijn. Kies je voor een alternatieve optie, dan heb je vaak de maken met discutabele websites vol reclame, haperingen, slecht beeld en onverstaanbaar commentaar.

Ben je echter bereid om te betalen, dan kun je kiezen voor een (tijdelijk) abonnement op buitenlandse websites als wuaki.tv of ESPN. We vragen ons echter af of dat nog nodig is, omdat de beelden van de NOS gratis beschikbaar zijn voor inwoners van Nederland.

NOS-streams bekijken in het buitenland

Ben je niet in Nederland tijdens het WK? Dat is geen probleem. Ook al checkt de NOS of jouw IP-adres zich wel in Nederland bevindt, zijn er een aantal manieren om deze regionale restricties te omzeilen. Drie manieren, om precies te zijn: je omzeilt de restricties met een proxy, VPN of een gespecialiseerde browser-extensie. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het gelukkig niet. In deze tutorial leggen we we stapsgewijs uit hoe je geniet van de officiële, Nederlandse WK-streams in het buitenland. Hup, Holland, hup!

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie