Advertentie

Zeven vragen die Siri wel (en niet) kan beantwoorden in iOS 8

Zeven vragen die Siri wel (en niet) kan beantwoorden in iOS 8

Met de komst van iOS 8 is Siri niet langer een grappige functie die je domme vragen beantwoordt, maar een volledige encyclopedie is het ook nog niet echt. Wel kan Siri nu meer verschillende taken en commando’s uitvoeren, dankzij de vele nieuwe functies.

Sommigen van deze functies voegen functionaliteit toe waarmee Siri op hetzelfde niveau komt als concurrerende voice assistants als Cortana en Google Now, maar er zijn ook een paar functies speciaal voor Apple’s nieuwe iOS 8 services. Hiermee wordt Siri nuttiger dan ooit tevoren. Toch mis ik nog een aantal zaken die Siri niet voor me kan beantwoorden. Functies die mijns inziens geïntegreerd hadden moeten worden, maar jammer genoeg ontbreken. Hieronder zie je enkele vragen die Siri nu kan beantwoorden, en een paar waar ze nog steeds moeite mee heeft.

1) ‘Hey Siri!’

Oké, het is niet echt een vraag, maar voor je met Siri aan de slag gaat, is het handig om te weten dat de dienst sinds de nieuwe update ook hands-free voice commands ondersteunt. Wil je Siri iets vragen, roep dan gewoon “Hey Siri!” en ze geeft antwoord. Handig als je bijvoorbeeld in de auto zit. Om van hands-free Siri gebruik te maken, moet je telefoon wel aan de lader hangen.

Nou niet echt het antwoord dat ik verwachtte van Siri.

2) Siri, welk liedje is dit?

Siri ondervragen over muziek was nooit een probleem, maar ze kon je niet vertellen welk liedje op dat moment werd afgespeeld. Nu kan dat wel, dankzij de integratie met Shazam. Vraag Siri welk liedje wordt afgespeeld en Shazam wordt geactiveerd, zodat Siri je binnen enkele seconden kan vertellen hoe het nummer in kwestie heet.

Shazam

En ze had nog gelijk ook!

3) Siri, kun je SwiftKey downloaden?

Siri’s kon eerder al apps opstarten, maar vanaf nu kan ze ook de App Store gebruiken. Wil je een app downloaden, vraag het dan aan Siri en ze opent de App Store en zoekt de app voor je.

Toen ik vroeg of ze SwiftKey wilde downloaden, vond Siri SwiftKey Note voor me. Technisch klopt het, maar ik denk dat ik net iets specifieker had moeten zijn – ik zocht namelijk naar het nieuwe SwiftKey Keyboard for iOS 8.

AppStore

4) Siri, kun je het licht aandoen?

Dankzij nieuwe diensten als Apple’s HomeKit, nu met Siri-integratie, maken het nog makkelijker om je huis te bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld je Philips Hue lights, die je aan en uit zet met de Philips Hue app, nu ook activeren met voice command.

HomeKitZelf gebruik ik nog geen HomeKit diensten, maar zo te zien wil Siri me graag helpen als ik dat wel ga doen.

Vragen zonder het juiste antwoord

5) Siri, hoeveel calorieën heb ik vandaag verbrand?

Je zou zeggen dat Siri, door de toevoeging van Health Kit, in staat zou moeten zijn om een overzichtje van je aantal verbrande calorieën tevoorschijn te toveren. Met links naar apps als Nike+ Running en FitBit heb je via Apple’s nieuwe dienst toegang tot aardig wat gezondheidsstatistieken. Helaas heeft Siri dit nog niet opgepikt.

CaloriesAls de informatie op je telefoon staat, zou je zeggen dat Siri erbij kan, toch?

6) Siri, em pots entendre?

Het antwoord is “nee” en de vraag is (in het Catalaans) “Siri, begrijp je me?”. Er gingen geruchten dat Siri in iOS 9 ondersteuning voor meer dan 22 talen zou krijgen, maar dit is nog niet uitgevoerd. Talen die ondersteund gaan worden zijn onder andere Arabisch, Catalaans, Tsjechisch, Nederlands, Pools, Portugees, Russisch en Vietnamees. Hier zie je een overzicht van alle officiële talen.

SiriLanguages

Je weet dat het niet werkt als Siri “em pots entrendre” verstaat als “CD unbuttoned Tinder”.

7) Siri, hoe zie ik eruit?

Oké, dit is misschien een tikkie overdreven, maar zou het niet ontzettend handig zijn als Siri, als je haar vraagt hoe je eruit ziet, de camera op de voorkant van je telefoon zou activeren, zodat je even snel kunt checken of je nog toonbaar bent? Complimentjes zijn altijd leuk, maar soms is het toch fijner om het zelf te zien. Bovendien wordt selfies maken zo stukken gemakkelijker.

How do I look, Siri?

Nee Siri, ik wil de waarheid!

Het lijkt erop alsof Siri een actievere rol gaat spelen in iOS, waardoor ze meer een echte assistent wordt in plaats van een leuke gadget. Door de integratie met de nieuwe toevoegingen aan iOS 8, met name HomeKit, worden deze diensten niet alleen nuttiger, maar zetten ze Siri als voice assistant ook meer in de spotlight.

Toch is Siri nog niet perfect. Betere integratie met third party apps is bijvoorbeeld erg welkom. Voor nu is het in ieder geval al erg prettig dat ik Shazam niet meer hoef te openen om achter de titel van liedjes te komen, dankzij Siri’s nieuwe muziekkennis.

Meer over iOS 8:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie

Advertentie