Advertentie

Zo gebruik je verschillende lettertypes op Facebook, Twitter en YouTube

Zo gebruik je verschillende lettertypes op Facebook, Twitter en YouTube

Wist je dat je op Facebook, Twitter of YouTube in allerlei verschillende lettertypes kunt schrijven? Allemaal dankzij één eenvoudige truc.

Als je iets schrijft op Facebook en Twitter, is er maar één lettertype beschikbaar, en de tekst ziet er altijd hetzelfde uit. Maar het is mogelijk om andere lettertypes te gebruiken! Met onze truc krijg je beschikking over allerlei verborgen lettertypes. Kijk maar hoe dat eruit ziet:

Wil je ook gebruik maken van deze lettertypes? Volg dan deze stappen.

1. Open Unicode Text Converter

De eenvoudigste manier om je tekst om te zetten naar een andere stijl voor zowel Facebook als Twitter is met een converter. Unicode Text Converter is zeer eenvoudig te gebruiken.

2. Typ de tekst die u wilt converteren

Converter geopend? Vervang dan de voorbeeldtekst voor de zin die jij wilt en klik op de knop Show. Letters met accenten en andere symbolen worden weergegeven met een standaard lettertype.

3. Kopieer de gewijzigde tekst

Markeer de tekst in het lettertype dat je wilt met de muis. Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde tekst en klik op Copy. De tekst wordt nu gekopieerd naar het klembord.

4. Plak de tekst en publiceer

Nu hoef je alleen nog maar naar Facebook, Twitter of een andere website te gaan en de tekst in het vak waar je je status-update typt te plakken. Klik op Post en klaar is Kees!

Een andere optie: BabelPad

BabelPad is een gratis alternatief voor Kladblok in Windows dat de lettertypes die je net zag ondersteunt. Deze lettertypes vind je niet terug in Kladblok, wat BabelPad erg nuttig maakt.

Om toegang te krijgen tot de speciale tekens, selecteer je Input>Unicode en ga naar Tools>Unicode Character Map. Het aantal tekens is enorm. Met het menu Select Unicode Block gaat het allemaal wat sneller.

Met BabelPad heb je toegang tot verborgen Unicode lettertypes

De online converter werkt gemakkelijker, maar mocht deze op een dag niet werken, dan is BabelPad handig om achter de hand te hebben.

Heb je onze truc geprobeerd? Zo ja, lukte het?

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie

Advertentie