Advertentie

Zo omzeil je regionale restricties en bekijk je alle video’s

Zo omzeil je regionale restricties en bekijk je alle video’s

Je hebt deze boodschap vast wel eens voorbij zien komen: ‘Helaas is deze video niet in Nederland beschikbaar’. De meeste mensen zuchten eens diep en nemen hun verlies, maar wist je dat je deze regionale restricties eenvoudig kunt omzeilen? Met een proxy-programma, Virtual Private Network (VPN) of een browser-extensie bekijk je gratis, of voor een paar euro per maand, alle internationale content.

Verschillende situaties

Wat dacht je van alle series en films op de Amerikaanse website Hulu.com, de bekroonde documentaires van de BBC of de radiostations van Pandora? Al deze content is niet beschikbaar voor inwoners van Nederland of België.

Of je woont in het buitenland, zoals ik, en je wilt graag de voetbalwedstrijden van de NOS bekijken. Zeker met het WK voetbal in aantocht is dat geen overbodige luxe. Laten we het nog extremer bekijken: je bent op vakantie in China en je wilt je vakantiefoto’s op het door China gecensureerde Facebook zetten.

Drie oplossingen

In al deze gevallen biedt een proxy, VPN of gespecialiseerde browser-extensie uitkomst. Dat je volledig anoniem surft en zo je privacy waarborgt, is natuurlijk mooi meegenomen. We geven je voor elk van deze alternatieven twee voorbeelden. Wat is voor jou de beste optie? Bekijk de alternatieven hieronder en kies het programma, extensie of website die ’t beste bij je past. Daar gaan we!

Proxy

Met een Proxy denkt de website in feite dat je ergens anders vandaan komt. Er is speciale proxy-software en er zijn proxy-websites waarbij je simpelweg het adres intypt wat je anoniem wilt bezoeken.

Ultrasurf

Van alle proxy-programma’s die je op internet vindt, is Ultrasurf veruit de handigste. Waarom? Je hoeft Ultrasurf niet te installeren! Je downloadt het bestand, dubbelklikt erop en vanaf dat moment surf je anoniem over het wereldwijde web. Zet Ultrasurf bijvoorbeeld op een usb-stick en neem ‘m overal mee naartoe.

Download Ultrasurf voor Windows

Free Open Proxy

Het kan haast niet simpeler: je typt de url van de website in die je wilt bezoeken en al je activiteiten worden niet meer getrackt én alle content op de website wordt vrijgegeven. Nadeel: bij elke website die je op die manier wilt bezoeken, moet je éérst naar Free Open Proxy surfen.

Ga naar Free Open Proxy

VPN

Een Virtual Private Network (VPN) is in feite een proxy met veel meer instelmogelijkheden. Er zijn gratis VPN’s beschikbaar, maar deze programma’s zijn minder stabiel dan de betaalde versies. Met een betaalde VPN reserveer je een stukje van alle verschillende servers die de VPN-dienst over de hele wereld heeft draaien.

PrivateTunnel

De open source-software PrivateTunnel, onderdeel van OpenVPN, is één van de populairste VPN’s op de markt. Je bekijkt niet alleen alle content van over de wereld, maar vooral de encryptie van je verbinding en andere veiligheidsopties zijn uitstekend. De privacyfreaks onder ons zullen de paar euro per maand die je voor de dienst kwijt bent er graag voor over hebben.

Ga naar PrivateTunnel

IPVanish

Met IPVanish haal je de meest complete oplossing in huis. Waar de meeste andere VPN’s een datalimiet hebben, kun je IPVanish onbeperkt gebruiken. Daarnaast kies je uit 14.000 IP-adressen om je eigen IP af te schermen. Het kost misschien wat (10 euro per maand), maar dan ben je verzekerd van een uiterst stabiele VPN-verbinding.

Ga naar IPVanish

Browser-extensie

Wil je liever niet met programma’s werken of aparte websites bezoeken, dan is een browser-extensie de ideale oplossing. Gebruik je Google Chrome of Mozilla Firefox, dan heb je met twee klikken onderstaande extensies geïnstalleerd.

Hola

De aanpak van de browser-extensie Hola is uniek: elke gebruiker, dat zijn er inmiddels meer dan 25 miljoen, deelt zijn IP-adres met het netwerk. Daarom kun je je als een andere gebruiker in een ander land voordoen en unlock je de content in dat betreffende land. Je installeert Hola met één druk op de knop.

Download Hola

Hide My Ass!

Hide My Ass! (HMA) werkt iets anders dan Hola, want je schakelt HMA pas in als je op de betreffende website bent. Van de meest gebruikte websites heeft HMA al een proxy-versie aangemaakt, zodat je alle content kunt bekijken. Helaas is de catalogus met proxy-versies niet volledig.

Download Hide My Ass

Welke optie kies je?

Misschien is de grote hoeveelheid opties een beetje verwarrend voor je. Laten we daarom de boel nog eens samenvatten:

–          Wil je af en toe gebruiken maken van een beveiligde verbinding of een Amerikaanse serie bekijken? Gebruik in dat geval een proxy-website of een portable proxy op je USB-stick.

–          Hecht je veel waarde aan je privacy en wil je een stabiele verbinding? Kies dan voor een (betaalde) VPN-dienst.

–          Wil je vooral gebruiksgemak en neem je instabiliteit daarbij voor lief? Ga dan voor een browser-extensie.

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie

Advertentie