Advertentie

Zo speel je gratis Minecraft op de pc

Zo speel je gratis Minecraft op de pc

Toen ik mijn neefjes Minecraft liet zien, wilden ze het spel onmiddellijk downloaden. Maar er was een probleem: ik was niet van plan voor mijn neefjes te gaan betalen. Om ze toch te kunnen laten spelen, zocht ik verschillende opties om Minecraft gratis te kunnen spelen.

Minecraft voor pc is niet gratis. De snelste oplossing voor mijn neefjes zou zijn als hun ouders de game voor ze kochten, maar je weet hoe ouders zijn: die moeten eerst overtuigd worden.

Met dit alles in het achterhoofd ging ik aan de slag. Ik vond drie opties om gratis van Minecraft te kunnen genieten en stuurde ze door naar mijn familie.

1. Speel de gratis demo

Sinds een tijdje is er een demo die je kunt downloaden nadat je een account hebt aangemaakt op de officiële Minecraft-website. In die demo speel je bijna twee uur in een open wereld en in de survival-modus. Na twee uur sluit de demo automatisch af.

Heb je een gratis account, dan kun je alleen de Minecraft-demo spelen

Maar er is een simpele truc om langer dan twee uur te spelen. Open de verkenner en typ %AppData% gevolgd met een Enter en ga naar de map saves/Demo_World. Daar verwijder je de bestanden Level.dat en level.dat_old. Herstart vervolgens de demo.

Wis deze bestanden en je speelt de demo gewoon opnieuw

2. Speel Minecraft Classic in je browser

In de eerste instantie werd Minecraft gespeeld vanuit de browser. In vroege versies ontbraken veel objecten en wezen van de huidige game, maar de basis was er.

Minecraft Classic vereist de plugin Java in je browser

Deze klassieke Minecraft-versie is nog altijd gratis te spelen via deze link. Een nadeel: je spel opslaan is niet mogelijk en de game bevat alleen de creëer-modus. Het is, kortom, de essentie van Minecraft.

3. Oudere versies en bèta’s van Minecraft spelen

In de huidige launcher van Minecraft kun je oudere versies van de game opstarten, zelfs als je niet hebt betaald voor de game. Om dit te doen maak je een nieuw profiel aan en schakel je via het menu het gebruik van ‘Alpha’- en ‘Bèta’-versies in.

Bij Use Version kies je een van de oudere Minecraft-versies; ik adviseer old_beta b1.6.4). Sla het profiel op en klik op Play Demo. Je zal zien dat het niet om een demo, maar de volledige versie van de game gaat!

Speel oude bèta’s van Minecraft zonder een cent te betalen!

Kopen is de beste oplossing

Deze oplossing hielp me mijn neefjes alsnog uitgebreid kennis te laten maken met de essentiële (en zo verslavende) elementen van Minecraft. Maar uiteindelijk slaagde ik erin hun ouders te overtuigen om de game voor hun kinderen te kopen. Dat was een wijs besluit. De kids laten hun creatieve geest los in een grenzeloze speeltuin, terwijl de ontwikkelaar zijn geld krijgt.

Meer lezen over Minecraft? Probeer dan de volgende artikelen:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Advertentie