Advertentie

Artikel

10 essentiële apps voor je Nexus 5

Arthur van Vliet

Gepubliceerd

De Nexus 5 is een fantastische nieuwe Android-telefoon; daarop wil je natuurlijk louter geweldige applicaties installeren. Wij zetten tien essentiële apps voor je op een rij om te downloaden op je Google N5 met Android 4.4 KitKat.

Trigger: intelligente triggers voor elke situatie

De Nexus 5 is een telefoon met allerlei ingebouwde sensoren. Trigger maakt goed gebruik van deze stukjes technisch vernuft en combineert allerlei ‘triggers’ voor een slimme wekker, automatisch schakelen tussen stille en normale modus, NFC-tags scannen enzovoorts.

10 essentiële apps voor je Nexus 5

SuperBeam: bestanden versturen met lichtsnelheid

De makkelijkste manier om bestanden uit te wisselen is via Wi-Fi Direct: je koppelt twee telefoons via QR-codes of NFC en verstuurt vervolgens foto’s, muziek, contacten of wat je maar wilt naar elkaar met de snelheid van het licht. De app Superbeam maakt het mogelijk.

uTorrent: torrents downloaden op je Nexus 5

Stel je voor: direct al je torrents downloaden met je telefoon, terwijl je op de bank ligt. Er hoeft geen pc meer aan te pas te komen, dankzij uTorrent voor Android.

AirDroid: telefoonbeheer en backups vanuit je browser

Wij houden van AirDroid. Niet alleen beheer je je telefoon vanuit je browser, ook is het een perfecte tool voor het maken en herstellen van backups van je Android-telefoon.

DashClock Widget: notificaties zoals het hoort

Toont je Android-lockscreen te weinig informatie? Download dan DashClock Widget. Met de app zet je notificaties, batterijinformatie en andere handigheden op het ontgrendelscherm van je Nexus 5. Waarom zitten deze opties niet standaard in Android? Dat vragen ook wij ons af.

Viber: gratis videobellen met al je vrienden

Misschien ben je fan van WhatsApp, of zelf BlackBerry Messenger voor Android. Misschien is het dan tijd om eens een alternatief te proberen: Viber. Zeker nu LET/4G steeds populairder wordt, voer je gemakkelijker dan ooit videogesprekken in goede beeldkwaliteit met je contacten.

Camera Zoom FX: camera voor professionals

De Nexus-camera’s stonden nooit bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en de Nexus 5 is geen uitzondering. Daarnaast biedt de standaard foto-app van Android weinig bijzonders. De oplossing? Camera Zoom FX, een app met een scala aan opties en instellingen.

Nova Launcher: de enige Android-launcher die ertoe doet

Een groter scherm, meer ruimte voor app-iconen en oneindige customization-mogelijkheden: Nova Launcher biedt dat alles en meer. Met deze gratis launcher geef je Android 4.4 de nodige schwung!

MX Player: HD-video waar je maar wilt

Op het scherm van de Nexus 5 wil je natuurlijk video’s kijken, het liefst in een zo hoog mogelijke resolutie. MX Player is de perfecte app om HD-films en -serie mee te bekijken, en biedt alle opties die je nodig hebt. Een prima alternatief: VLC voor Android.

Power Toggles: batterij besparen

Power Toggles is de beste manier om ervoor te zorgen dat de batterij van je Nexus 5 langer meegaat. Dankzij de app schakel je snel en gemakkelijk sensoren en antennes uit, zodat de accu minder belast wordt.

Op weg met de Nexus 5

Dat waren onze tien suggesties, tijd om Google Play te plunderen op je Nexus 5! Ongetwijfeld heb jij zelf ook een rijtje favoriete Android-applicaties. Daarom zijn wij benieuwd:

Wat is jouw favoriete Android-app?

Misschien interesseert je ook