Advertentie

Artikel

De beste gratis antivirusprogramma’s voor Mac

Fabrizio Ferri-Benedetti

Gepubliceerd

Mac OS X wordt als een veilig besturingssysteem beschouwd, maar toch zijn er virussen die je computer kunnen schaden. Hieronder laten we je een aantal gratis antivirusprogramma’s zien die je helpen je Mac te ontsmetten.

Dat virussen alleen voorkomen op Windows-computers is helaas niet waar. Hoewel Mac OS X over het algemeen zeer veilig is, zijn er toch virussen die het systeem kunnen aantasten. Zélfs Windows-virussen kunnen een bedreiging zijn.

De beste gratis antivirusprogramma’s voor Mac

Om je te weren tegen deze virussen, is het verstandig een antivirusprogramma te installeren. Onderstaande programma’s zijn allemaal gratis en erg goed. Ze helpen je allemaal je computer en je gegevens veilig te houden.

Avast Free Antivirus for Mac

In augustus 2014 werd Avast for Mac als beste beoordeeld door AV-Test, met een detectie-percentage van maar liefst 97,4%. Het programma vereist weinig geheugen, is snel, gemakkelijk te gebruiken en heeft een zogenaamd webschild (WebRep) voor Safari, Chrome en Firefox.

Download Avast Free Antivirus 2015 voor Mac

Sophos Anti-Virus for Mac

In de AV-Test van augustus 2014 wist Sophos Anti-Virus for Mac maar liefst 96,6 van de malware te detecteren. Sophos heeft meer geheugen nodig dan Avast, maar detecteert ook Windows-virussen. Het programma biedt real-time bescherming van je netwerk en scant schijven en USB-sticks. De interface heeft een echte Mac-uitstraling.

Download Sophos Antivirus for Mac

Comodo Antivirus for Mac

Comodo is een naam die we vooral met Windows associëren, maar het programma is nu ook verkrijgbaar voor de Mac en biedt alles. Continue bescherming, automatisch updates en mogelijkheid om bestanden in het dock te scannen. Volgens AV-Test is het detectie-percentage 83,8%.

Download Comodo Antivirus for Mac

AVG AntiVirus for Mac

AVG is een nieuwkomer op de antivirusmarkt voor Mac. Het programma beschermt tegen Mac-, Windows- en mobiele virussen, biedt permanente bescherming en de interface lijkt op die van de Windows-versie. Volgens AV-test wordt 82,1% van de malware gedetecteerd. Helemaal niet slecht.

Download AVG AntiVirus for Mac

ClamXav 2

ClamXav maakt gebruik van dezelfde technologie als ClamAV, het beroemde open source antivirusprogramma. In tegenstelling tot ClamAV, heeft ClamXav een soort van real-time bescherming (guard-modus) die bestanden scant zodra ze worden geladen. ClamXav lost je problemen op zonder teveel op de voorgrond te treden.

Download ClamXav voor Mac

Is het de moeite waard te betalen voor een antivirusprogramma voor Mac?

Uiteraard zijn er ook andere antivirusprogramma’s voor Mac, waarvan een aantal betaald zijn. Deze halen ook meteen de hoogste scores. Zo zijn er Bitdefender, Kaspersky en Norman. De vraag is, is het de moeite waard om te betalen voor die bescherming? Het antwoord is afhankelijk van wat je nodig hebt. Wil je gewoon een goede scanner om af en toe te gebruiken, dan heb je wellicht genoeg aan een gratis programma.

Lees ook:

Gebruik jij een antivirusprogramma op je Mac? Zo ja, welke?

Misschien interesseert je ook