Advertentie

Artikel

Nooit meer bang voor de weegschaal: de 8 beste apps om af te vallen

Nooit meer bang voor de weegschaal: de 8 beste apps om af te vallen
Fabrizio Ferri-Benedetti

Fabrizio Ferri-Benedetti

Bijgewerkt:

Elk jaar is het weer raak: ik wil afvallen, maar het lukt me niet. Maar nu heb ik hulp in de strijd tegen de kilo’s: dieet-apps.

Eigenlijk wilde ik iemand die me kon helpen met afvallen. Een personal trainer. Iemand die zou zeggen hoeveel calorieën er zitten in wat ik eet. Iemand die me aanmoedigt om toch op die weegschaal te gaan staan.

Natuurlijk is een smartphone geen vervanging van de sportschool of een gewichtsconsulent, maar er zijn absoluut apps die me hebben geholpen om meer bewust te worden van wat ik eet en wat ik weeg.

Hieronder laat ik verschillende apps zien waarmee die je op weg helpen bij het kwijt raken van die kilo’s. Ze zijn er voor zowel Android, iPhone en Windows Phone.

MyFitnessPal: de grootste voedselcatalogus

MyFitnessPal, ook wel bekend als Calorie Counter, is één van mijn favoriete dieetapps. In hun database staan meer dan 3.000.000 verschillende voedingsmiddelen en ruim 350 oefeningen. Het beste van de app is het sociale onderdeel: als vrienden ook gebruik maken van de app, kunnen zij zien hoeveel gewicht je bent kwijt geraakt (of erbij hebt gekregen). Dat werkt extra motiverend.

Noom: afvallen hoeft niet moeilijk te zijn

Noom is een app waarmee je je activiteiten, calorieën en lichaamsmaten (gewicht, taille-omtrek) registreert. Tegen een kleine vergoeding geeft Noom ook tips voor een gezondere levensstijl en kom je in contact met mensen met dezelfde doelen. In een ander artikel schreef ik al eens over mijn (positieve) ervaringen met Noom.

Lose It: met deze dieet-app raak je verslaafd aan fitness

Lose It! is een andere klassieker vol interessante eigenschappen. Je kunt veel doelen stellen en even zoveel vastleggen, waaronder slaap, hydratatie, stappen, lichaamsvet en nog veel meer. Een ander pluspunt is de ondersteuning van randapparatuur zoals Fitbit en Jawbone en andere apps zoals RunKeeper. Hiervoor moet je echter wel de premium versie kopen.

Monitor your Weight: geen kleinigheid

Geen fan van felle kleuren en New Age-advies? Dan is Monitor your Weight de app voor jou. De app heeft een sobere interface die je alleen vertelt wat er toe doet: je gewicht, de calorieën die je binnen krijgt, je streefgewicht en de kilo’s die je al kwijt bent. Simpel en helder.

Bing Health & Fitness: alles in één app

De gezondheids-app van Microsoft, alleen beschikbaar voor Windows Phone, helpt je niet alleen bij het bijhouden van je voeding en lichamelijke activiteit, maar biedt je ook artikelen over gezondheid en lifestyle. Ook bevat de app een medische klachten-checker, een soort EHBO-handleiding. De app is één van de beste opties voor Windows Phone.

Ideal Weight: virtual weegschaal

Ideal Weight is een eenvoudige app, maar heeft een zeer origineel en intuïtief ontwerp. Om je gewicht en lengte in te voeren beweeg je de schuifbalken. Vervolgens vertelt de app je wat je body mass index (BMI) is. Erg handig als je wilt weten wat nu je ideale gewicht (vandaar de naam) is.

FitBit: de kracht zit om je pols

FitBit is een succesvol merk voor tracking devices waarmee je lichamelijke activiteit meet. De officiële app is beschikbaar voor iPhone en Android. Je synchroniseert de app met je FitBit, maar kunt je gegevens ook met de hand invoeren. De premium versie heeft een aantal extra opties. FitBit was de grote winnaar in onze vergelijking van gezondheidsapps.

Fitocracy: speel jezelf in vorm

Stel je een spel voor waarin je punten krijgt voor het verbeteren van je conditie en waarin je “missies” kunt voltooien voor nog meer punten. Dat is Fitocracy. Met deze app wordt sporten en afvallen een sociaal spel. De app is momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Afvallen zit ook in je hoofd

Natuurlijk ga je niet meteen op magische wijze afvallen zodra je één van deze apps installeert. Ben je gemotiveerd en heb je veel doorzettingsvermogen, dan zijn deze mobiele hulpjes absoluut nuttig om je doelen te bereiken.

Probeer er een paar uit en bepaal zelf welke voor jou het beste werkt. Neem wel de tijd om de apps te testen, een maand is zeker nodig.

Lees ook:

Fabrizio Ferri-Benedetti

Fabrizio Ferri-Benedetti

Misschien interesseert je ook

 1. Internet zonder wachtwoorden: een alternatief voor een veilig web

  Internet zonder wachtwoorden: een alternatief voor een veilig web

  Lees meer
 2. Motivatie nodig bij het sporten? Download deze apps

  Motivatie nodig bij het sporten? Download deze apps

  Lees meer
 3. De beste gratis fotobewerkingssoftware voor Mac

  De beste gratis fotobewerkingssoftware voor Mac

  Lees meer